„Barcelona“ bėdas išvardinęs Xavi pratrūko: „Pats laikas tapti savikritiškais“

„Barcelona“ vairą iš Ronaldo Koemano rankų perėmęs Xavi iš pirmojo žvilgsnio stabilizavo Katalonijos klubo padėtį – pergalės Europos lygoje, kopimas aukštyn Ispanijos futbolo pirmenybėse, tačiau paskutinioji ekipos atkarpa vėl primena tamsiojo rudens pasirodymo šmėklą.

Xavi.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Xavi.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2022, 1:39 PM

Praėjusią savaitę katalonai baigė savo pasirodymą UEFA Europos lygos ketvirtfinalyje, o dar vieną nemalonų smūgį teko sugerti ir antrąją Velykų dieną, kai savo aikštėje „Barcelona“ 0:1 nusileido Ispanijos futbolo čempionato autsaiderei „Cadiz“.

Po šios nesėkmės katalonai visiškai komplikavo savo padėtį kovoje dėl Ispanijos futbolo čempionų titulo.

Šiuo metu pirmaujanti Madrido „Real“ prieš savo principinį varžovą turi net 15 taškų pranašumą („Real“ liko sužaisti šešerias, o „Barcelona“ – septynerias rungtynes).

Po nemalonaus ir itin nereikalingo pralaimėjimo prieš „Cadiz“ ekipa „Barcelona“ treneris Xavi pripažino, kad jo auklėtiniai jau gali pamiršti pamiršti pirmenybių titulą.

„Galima teigti, kad jau atsisveikinome su šio sezono Ispanijos futbolo čempionato titulu. Didžiausia atsakomybė dėl to krenta man.

Komanda turėjo demonstruoti daugiau nori, daugiau tikėjimo. Norėjome kovoti dėl titulo, bet nepavyko. Turime judėti į priekį.

Sezonas dar nebaigtas – turime tobulėti, kad iškovotume vietą UEFA Čempionų lygoje, o tam, kad ten patektume – reikia kautis kitu lygiu.

Pats laikas tapti savikritiškais – turime tobulėti futbolo, vertybių, tikėjimo, noro ir vizijos prasme. Mums reikia vienybės tam, kad pasiektume savo tikslą.

Turėjome laimėti šias rungtynes, bet to nepadarėme“, – po pirmadienio akistatos kalbėjo Xavi.

Šiuo metu „Barcelona“ Ispanijos futbolo pirmenybėse žengia antroje pozicijoje. Kartu su Katalonijos klubu po 60 taškų turi ir „Sevilla“ bei Madrido „Atletico“ ekipos, bet Xavi kariauna yra sužaidusi vieneriomis rungtynėmis mažiau.

Į stipriausiųjų ketvertą beldžiasi ir vietos kitame UEFA Čempionų lygos sezone taip pat nori ir „Real Betis“ klubas, kuris su 57 taškais žengia penktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.