Traumų praretintą komandos sudėtį papildė amerikietė Hannah DeBose

Šiaulių „Gintros“ ekipa naująjį 2022 metų „Spark Energy“ moterų A lygos čempionatą pradėjo pergale, tačiau treneriams ir klubo vadovams nemenką galvos skausmą kelia planus koreguojančios žaidėjų traumos.

Traumų praretintą komandos sudėtį papildė amerikietė Hannah DeBose.<br> Komandos nuotr.
Traumų praretintą komandos sudėtį papildė amerikietė Hannah DeBose.<br> Komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2022, 2:05 PM

Iš pradžių sudėtingą kelio kryžminių raiščių traumą, dėl kurios šiame sezone rungtyniauti jau nebegalės, patyrė kanadietė Serena Dolan, o vėliau paaiškėjo, kad amerikietės Renee Guion patirta trauma taip pat yra kur kas rimtesnė, nei manyta.

Atsižvelgiant į situaciją Lietuvos čempionių ekipa nusprendė papildyti savo sudėtį ir pasirašė sutartį su 25-erių metų amerikiete Hannah DeBose.

Futbolininkė rungtyniauja centro saugės pozicijoje, tačiau yra universali, todėl rotacijoje gali būti naudinga ir užimant kitas pozicijas aikštėje. Floridos universitete studijas baigusi, NCAA lygoje rungtyniavusi 168 cm ūgio žaidėja išsiskiria tvirtais fiziniais duomenimis, puikiu aikštės matymu, gebėjimu atlikti tikslius tolimus perdavimus, kontroliuoti žaidimo gijas.

„Dėl susiklosčiusių aplinkybių turėjome žvalgytis papildymo, tačiau tuo pačiu galima sakyti, kad mums pasisekė, nes Hannah tuo metu kaip tik buvo rinkoje. Tai žaidėja, kurią jau kiek anksčiau turėjome savo radare ir džiaugiamės, kad susitarti pavyko. Jai tai bus svarbus karjeros iššūkis, kadangi studenčių lygoje ji buvo viena komandos lyderių, bet vėliau tęsė magistro studijas, o profesionalaus kontrakto nepasirašė. Mūsų komandoje Hannah pradės profesionalės karjerą ir tikrai turės ambicijų įrodyti, kad gali rungtyniauti šiame lygyje. Pirmieji įspūdžiai pozityvūs, atlikti testai parodė, kad žaidėja atvyko tinkamai fiziškai pasiruošusi, o jos darbo etika, profesionalus požiūris mus tenkina“, – pristatydamas naujokę kalbėjo klubo direktorius Mantas Radavičius.

Iš saulėtosios Floridos į Šiaulius praėjusią savaitę atvykusią žaidėją pasitiko kiek atšiauroko lietuviško pavasario klimatas, bet orams šylant jau galima pradėti mėgautis maloniais saulės spinduliais.

„Pirmąją treniruotę Gytarių stadione buvo labai vėjuota, o trumpam net gi pradėjo snigti. Nežinau kiek metų savo akimis nebuvau mačiusi sniego (šypsosi). Keista buvo išvykti su trumpomis rankovėmis, o atvykti su šilčiausiais turimais rūbais. Apie Lietuvą, Šiaulius ir klubą domėjausi, kai sulaukiau pasiūlymo. Naršiau internete, radau pažįstamų, kurie pasidalijo teigiamomis rekomendacijomis, todėl nusprendžiau padėti parašą po sutartimi ir krautis lagaminus. Manau, kad čia turėsiu progą šimtu procentų susitelkti į futbolą, gyventi juo ir siekti pergalių kartu su komanda“, – pirmaisiais įspūdžiais dalijosi debiuto nekantriai laukianti naujokė.

H. DeBose į futbolo treniruotes atėjo labai anksti, būdama vos 5 metukų. Tiesa, gausioje šeimoje užaugusi žaidėja yra vienintelė atžala, kuri susidomėjo būtent šia sporto šaka.

„Mane į futbolą palydėjo tėtis. Net sunku pasakyti kokios aplinkybės tuomet tai lėmė, bet atsiradau ten ir futbolas iškart tapo svarbia mano gyvenimo dalimi. Nuo pat pirmųjų treniruočių iki šių dienų nebuvau sustojusi sportuoti. Turiu dvi seseris ir du brolius, tačiau nei vienas iš jų futbolo nežaidžia, esu vienintelė šeimos viltis šioje sporto šakoje (šypsosi). Mano širdies draugas yra profesionalus beisbolo žaidėjas rungtyniaujantis pajėgiausioje JAV lygoje – MLB. Jis mane labai palaiko, puikiai supranta ką reiškia žaisti profesionaliai, todėl džiaugiuosi, kad turiu artimą žmogų, kuris gali suteikti naudingų patarimų ir motyvacijos“, – džiaugėsi amerikietė.

Įdomu tai, kad žaidėja yra įgijusi ne tik aukštojo mokslo bakalauro laipsnį, bet ir dvigubą magistro kvalifikaciją. Futbolininkė Floridos universitete baigė magistro studijas ne pelno siekiančių organizacijų vadybos ir viešojo administravimo kryptyse.

„Gintros“ naujokę aikštėje bus galima išvysti jau artimiausiose A lygos rungtynėse. Balandžio 24 dieną, 15 val. Šiauliuose, Gytarių dirbtinės dangos stadione Lietuvos čempionės priims Vilniaus MFA „Žalgirio-MRU“ ekipos iššūkį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.