BFA kapitonas L. Valvonis apie LFF taurės turnyrą: „Mūsų jaunimui reikia kuo daugiau tokių rungtynių“

Šiemet dar labiau atjaunėjusi sostinės „Baltijos futbolo akademijos“ (BFA) ekipa ambicijų neslepia ne tik Pirmoje lygoje, bet Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyre, kurio pirmojo etapo burtai BFA suvedė su Kybartų „Sveikata“. Po ilgos pertraukos dėl traumos į aikštę grįžęs BFA kapitonas Lukas Valvonis sako, kad šiemet bene didžiausios futbolo akademijos šalyje komanda tikisi žengti kuo toliau ir pakovoti su pajėgiomis ekipomis.

L.Valvonis.<br>BFA nuotr.
L.Valvonis.<br>BFA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2022, 2:30 PM

Antrą kartą sunkią kelio kryžminių raiščių traumą patyręs futbolininkas po ilgos, beveik metus trukusios pertraukos grįžo į aikštę ir 5-ajame Pirmos lygos ture padėjo savo komandai pasiekti įspūdingą pergalę 4:0 (1:0) prieš „Garliavos“ futbolininkus. 25-erių metų vidurio gynėjas sužaidė 60 min., o Aurimo Gacko, Džionio Gabrieliaus Puzo įvarčiai ir Samvelio Vardaynano dublis padėjo įsirašyti antrą sezono pergalę.

„Beveik metus negalėjau žaisti. Smagu grįžti, pradžioje keista buvo, bet greitai įsivažiavau. Dar visu 100 proc. nesu pasiruošęs, turiu pasisaugoti. Prieš beveik šešerius metus patyriau tokią pat traumą, todėl šį kartą buvo psichologiškai lengviau. Greičiau atsistačiau, nes žinojau ką daryti ir ko tikėtis. Žinoma, pergale prie „Garliavą“ džiaugiamės, bet nebuvo taip lengva, kaip gali atrodyti. Šiek tiek trūko kokybės, bet žaidėme kietai, kovingai, todėl pavyko įmušti. Tačiau užriesti nosies negalime, laukia dar daug sunkių rungtynių ir reikia galvoti tik apie tai. Pasidžiaugėme, atšventėme Velykas ir labai rimtai ruošiamės LFF taurės turnyrui“,– sakė BFA kapitonas.

BFA sporto direktorius Ivanas Švabovičius L. Valvonį kartu su taip pat daugiau patirties turinčiais A. Gacku, Dominyku Kodz „pakrikštijo“ veteranais, mat komandoje vis labiau įsitvirtina ir konkurenciją kitiems žaidėjams sudaro šiemet į reprezentacinę komandą integruotas perspektyvus jaunimas.

„Aš senyn, o kiti – jaunyn (juokiaisi). Per tris mūsų sezonus Pirmoje lygoje išsigrynino ir liko jaunimas, kuris tikrai nori tobulėti ir eiti į priekį. Prijungiami dar jaunesni, itin motyvuoti BFA futbolininkai ir matome, kad tampame vieninga komanda. Pirmieji rezultatai jau pradeda ryškėti, bet svarbiausia, kad matomas žaidimas, kovingumas. Itin svarbu, kad mūsų talentingi, pasitikintys penkiolikmečiai ir šešiolikmečiai neužriestų nosies, dirbtų ir klausytų trenerių. Tikiuosi, jų ateitis bus šviesi. Jie viską laimėjo jaunimo lygose, tačiau vyrų futbole tai nieko nereiškia“, – dėstė labiausiai patyręs BFA žaidėjas.

L. Valvonis su BFA jaunimu ruošiasi šeštadienio išvykai į Prienus, kur LFF taurės turnyro pirmajame etape susitiks su Kybartų „Sveikatos“ futbolininkais. Prieš dvejus metus LFF taurėje komandai pavyko pasiekti aštuntfinalį – tai buvo geriausias jaunos komandos pasiekimas. Pernai BFA iš turnyro pasitraukė jau po pirmojo etapo, kai nusileido Kėdainių „Nevėžiui“.

„Taurės pasižymi kitokiu formatu, viską gali lemti vos vienerios rungtynės. Ruošiamės visada atsakingai. Čia lemtinga kiekviena klaidelė. Mums, kaip akademijai, norsi nueiti kuo toliau ir savo jėgas išbandyti su A lygos ekipomis. BFA jaunimui reikia kuo daugiau tokių rungtynių, tai puiki praktika jiems. Viskas priklausys tik nuo mūsų, norime žengti toliau“, – ambicijų neslėpė BFA kapitonas.

Iš viso šio sezono LFF taurės turnyre dalyvaus 54 komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.