Europos lygos finale – škotų „Rangers“ ir vokiečių „Eintracht“

Ketvirtadienį paaiškėjo du Europos lygos finalo dalyviai. Jais tapo škotų Glazgo „Rangers“ ir vokiečių Frankfurto „Eintracht“, kurie gegužės 18 dieną dėl trofėjaus sužais Ispanijos Sevilijos „Estadio Ramon Sanchez Pizjuan“ stadione.

„Rangers“ įveikė „Leipzig“ ir žais Europos lygos finale.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
„Rangers“ įveikė „Leipzig“ ir žais Europos lygos finale.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2022, 11:58 PM, atnaujinta May 6, 2022, 12:01 AM

„Rangers“ 3:1 palaužė vokiečių „Leipzig“ atstovus, o kiti vokiečiai „Eintracht“ pergalę 1:0 iškovojo prieš „West Ham United“.

Frankfurto „Eintracht“ ekipa namie jau 19-ąją mačo minutę įgijo vieno žaidėjo persvarą – raudoną kortelę gavo A.Cressvellas ir jau 26 min. vokiečiai išsiveržė į priekį po R.Borre smūgio. Taip ir pasibaigė mačas. Tas įvartis lėmė, kad vokiečiai laimėjo akistatą bendru rezultatu 3:1.

Kitoje akistatoje Škotijos čempionas „Rangers“ po pralaimėjimo Vokietijoje per 6 minutes – 18-ąją ir 24-ąją įmušė du įvarčius ir persvėrė bendrą mačų rezultatą savo naudai – 2:0.

Antrojo kėlinio 70-ąją minutę C.Nkunku vokiečiaams sugebėjo vienu lietimu pelnyti įvartį ir bendras rezultatas tapo 2:2. Pakvipo pratęsimu.

Tačiau škotai galiausiai po įspūdingos atakos 80 min. sugebėjo išlpėšti ne tik pergalę 3:1, bet ir kelialapį įi finalą. Pasižymėjo J.Lundstremas. Bendras rezultatas tapo 3:2.

Prieš septynias dienas vykusiuose pirmuosiuose pusfinalio mačuose Frankfurto „Eintracht“ išvykoje rezultatu 2:1 įveikė Londono „West Ham United“.

Vokietijos ekipa apskritai tapo sensacijų autore, sugebėjusi ketvirtfinlayje eliminuoti „Barcelona“.

Kitame pusfinalyje žingsnį finalo link buvo žengęs vokiečių „Leipzig“, kuris namuose 1:0 buvo palaužęs škotų „Rangers“, tačiau tos persvaros neužteko.

Praėjusiais metais Europos lygos finalas pasižymėjo neįtikėtina intriga – komandos žaidė 120 minučių ir mušė po 11 baudinių, o Gdansko stadione Ispanijos „Villareal“ 12:11 nugalėjo „Manchester United“ekipą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.