„Manchester City“ talentas nusprendė nebetylėti – prakalbo apie sunkumus

„Manchester City“ akademijos futbolininkas Jamesas McAtee nusprendė pradėti kalbėti apie iššūkius, su kuriais susiduria jauni žaidėjai šiuolaikiniame futbole, o 19-metis pripažino, kad psichikos sveikatos problemas reikia spręsti.

 J. McAtee<br> AP/Scanpix nuotr.
 J. McAtee<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2022, 9:48 PM

Anglijos U20 rinktinės žaidėjas „Premier“ lygos čempionų komandoje šį sezoną sužaidė šešias rungtynes visose varžybose, o jo pavardė vis dažniau minima tarp klubo sirgalių.

Tačiau J.McAtee tenka susidurti su daugybe iššūkių tiek aikštėje, tiek už jos ribų ir futbolininkas sako, kad perspektyviems žaidėjams svarbu pasikalbėti su draugais ir šeima, jei jiems kyla sunkumų spaudžiamoje aplinkoje.

Kalbėdamas su Skaitmeninės, kultūros, žiniasklaidos ir sporto departamentu jaunasis futbolininkas nusprendė kalbėti apie rečiau aptarinėjamas temas.

„Manau, kad būti jaunu futbolininku yra kiekvieno svajonė. Užaugęs nori būti jaunu futbolininku, bet kartais manau, kad žmonės nemato, kaip viskas yra iš tikrųjų. Akivaizdu, kad jame yra nuostabių dalių, tačiau yra ir blogų dalių.

Sulaukiame blogų komentarų ir kartais tiesiog turime į tai nekreipti dėmesio, bet kartais tai gali tave paveikti. Manau, kad kiekvienas jaunas žaidėjas tai patiria.

Aš visada galiu pasikalbėti su savo šeima, kad ir kas būtų, bet taip pat turiu ir gerus draugus. Jei man buvo bloga diena darbe, prastai žaidžiau, ar apskritai bloga diena, galiu eiti su draugais pažaisti golfą ar boulingą, kad jie nukreiptų mano mintis nuo futbolo, jei viskas nesiseka.

Futbolo aplinkoje, kai tau reikia pagalbos, nesinori nieko prašyti, nes visi varžosi.

Kartais sunku paklausti savo komandos draugo, bet patarčiau jaunam žaidėjui ar bet kuriam žaidėjui nueiti ir pasikalbėti su komandos draugu, nes jie galėjo išgyventi tą patį, ką išgyvenate jūs“, – kalbėjo J.McAtee.

Psichikos sveikata tampa vis dažnesnė diskusijų tema platesnėje visuomenėje, futbolo organizacijos ėmėsi įvairių iniciatyvų, kurios padėtų tiems futbolininkams, kuriems gali kilti problemų.

Futbolo asociacija kartu su Futbolo ir „Premier“ lyga dabar dirba su buvusiais ir esamais žaidėjais, kad padėtų jiems įveikti bet kokius sunkumus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.