„Juventus“ futbolininkus įveikęs „Inter“ tapo Italijos taurės čempionais

Milano „Inter“ futbolininkai 8 kartą triumfavo „Coppa Italia“ turnyre. Milaniečiai taurės finale 4:2 (1:0, 2:2) po pratęsimo įveikė Turino „Juventus“ ekipą.

 „Juventus“ futbolininkus įveikęs „Inter“ tapo Italijos taurės čempionais<br> AP/Scanpix nuotr.
 „Juventus“ futbolininkus įveikęs „Inter“ tapo Italijos taurės čempionais<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-12 08:21

Romoje vykusiose rungtynėse pirmąjį įvartį 7-ąją minutę pelnė „Inter“ ekipa. Nicolo Barella kairiuoju kraštu bėgo link baudos aikštelės ir pajautęs didesnį kiekį laisvės paleido galingą bei tikslų smūgį į tolimąjį vartų kampą.

Antrasis kėlinys kur kas sėkmingiau prasidėjo Turino komandai. 50-ąją minutę Alex Sandro įsibėgėjęs maždaug iš tos pačios vietos, kurios buvo pelnytas ir pirmasis rungtynių įvartis, paleido galingą smūgį, tačiau į artimąjį vartų kampą. Vartininkas į smūgį sureagavo, tačiau kamuolys atsitrenkė į jo kelį ir įskriejo į vartus.

Jau po 2 minučių Dušanas Vlahovičius pelnė antrąjį įvartį. Serbas suklaidino prieš save buvusį gynėją ir atsidūręs vienas prieš vartininką atliko smūgį į vartus, tačiau Samiras Handanovičius smūgį atlaikė.

„Inter“ nelaimei kamuolys nukrito tiesiai D.Vlahovičiui po kojomis ir puolėjas iš antro bandymo įvartį pelnė.

80-ąją minutę svarstyklės išsilygino. „Inter“ futbolininkai gavo galimybę rezultatą lyginti 11 metrų baudiniu, o tuo pasinaudojo Hakanas Calhanoglu.

Pratęsime „Juventus“ dar kartą neleistinai sužaidė savo baudos aikštelėje ir teisėjas 99-ąją minutę vėl bedė 11 metrų žymą. Šį kartą jį sėkmingai realizavo Ivanas Perišičius.

Tas pats I.Perisičius 102-ąją minutę pelnė nuostabų įvartį. Vietoje, kurioje buvo pelnyti pirmieji du rungtynių įvarčiai, kroatas sulaukė perdavimo ir nežengdamas žingsnio paleido stiprų smūgį į tolimąjį vartų kampą.

Rungtynes vainikavo po 2 minučių Turino „Juventus“ trenerio Massimiliano Allegri užsidirbta raudona kortelė.

„Inter“ ekipai tai buvo 8-asis „Coppa Italia“ trofėjus. Milano futbolininkai taip pat triumfavo 1939, 1978, 1982, 2005, 2006, 2010, 2011 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.