Krymo futbolas vėl atkakliai beldžiasi į Rusijos duris su šūkiu: „Vis tiek jūs pašalinti iš UEFA“

Aneksuoto 2014-siais Krymo futbolo klubas „Sevastopol“ rengiasi siųsti naują prašymą įstoti į Rusijos futbolo sąjungą (RFU). Okupaciją palaikančios organizacijos atstovai ir anksčiau beldėsi į Rusijos futbolo duris, tačiau prieš tai skriejęs laiškas su prašymu liko be atsako.

 Krymo klubai prašosi į Rusijos futbolo sąjungą
 Krymo klubai prašosi į Rusijos futbolo sąjungą
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-13 12:06

Apie tai pranešė rusų sporto dienraštis „Sovsport“, remdamasi vieniniu Krymo laikraščiu „Vedomosti Sevastopol“. Pagrindinis „Sevastopol“ ekipos argumentas – rusų klubai ir rinktinės pašalintos iš Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) globojamų varžybų kitam sezonui ir Rusijai nėra ko bijoti papildomų sankcijų.

„Rusija vis tiek yra pašalinta iš UEFA, tai jie vargu ar gali dar kažką sugalvoti priėmus mus į Rusijos sąjungą ir šalies čempionatus. Dar didesnių sankcijų nebus“, – tikino „Sevastopol“ atstovai.

Kryme daugiau kaip 7 futbolo klubai įsitikinę, kad dėl šios priežasties Rusija gali nesibaiminti papildomų sankcijų už okupuoto pusiasalio klubų įtraukimą į RFU ir pirmenybes.

Teigiama, kad Krymo futbolo komandos galėtų žaisti pirmojo ir antrojo ešelono čempionatuose, nepretenduojant į aukščiausią lygą.

„Sevastopol“ prašymą pateiks pasibaigus Krymo pirmenybėms birželio mėnesį. Rusijos futbolo sąjunga oficialiu lygiu šio situacijos kol kas nekomentuoja.

Aneksavus Krymą šios autonomijos klubai – „Simferopol“, Sevastopolio SKCF ir Jaltos „Žemčužyna“ 2014 metais žaidė antroje Rusijos futbolo lygoje. Tačiau UEFA pareikalavo, kad RFU pašalintų juos iš savo gretų ir čempionatų, nepripažindama pusiasalio Rusijos Federacijos teritorija. Baiminantis rimtų pasėkmių Rusija tai padarė.

Dabar Krymo futbolas tikisi susijungti su Rusija, mat šį mėnesį UEFA dar kartą skyrė karą Ukrainoje sukėlusioms Rusijos ir Baltarusijos komandoms ir rinktinėms griežtas sankcijas.

UEFA nutarė neleisti visiems Rusijos futbolo klubams dalyvauti UEFA rengiamose klubinėse varžybose kitame sezone.

Maža to – Rusijos vyrų futbolo rinktinė taip pat buvo nušalinta nuo dalyvavimo 2022/2023 metų Tautų lygos kovose.

Nukentės ir agresoriaus moterų futbolo rinktinė – ji turėjo šiemet žaisti Europos pirmenybėse, tačiau išprašyta, o jos vietą užims portugalės.

Tad nė vienos komandos ar rinktinės ir toliau nebus tarptautinėje arenoje.

UEFA šią savaitę taip pat atmetė Rusijos pasiūlymą pas save surengti Europos futbolo čempionatą arba 2028, arba 2032 metais.

Vasario 28 d. UEFA nusprendė pašalinti visas Rusijos rinktines ir klubus nuo dalyvavimo organizacijos globojamose varžybose dėl šios valstybės agresijos į Ukrainą.

Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) taip pat nušalino Rusijos sportininkus nuo dalyvavimo savo varžybose – rusai turėjo galimybę prasimušti į šių metų pasaulio čempionatą, tačiau jie buvo suspenduoti ir kelialapį iškovojo Lenkijos ekipa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.