R. Kadyrovas apgavo: nesumokėjo baudos už rusų futbolininką, kuris aikštėje pasirodė su V. Putino atvaizdu

Taip vadinamas Čečėnijos Respublikos prezidentas Ramzanas Kadyrovas labiau linkęs patriotiškoms kalboms bei mėtytis pažadais, nei juos vykdyti. Rusijos prezidento parankinis Čėčėnijoje kalbėjo apie tai, kad sumokės už buvusį Maskvos „Lokomotiv“ ekipos futbolininką Dmitrijų Tarasovą baudą, kai šis aikštėje pasirodė su marškinėliais, ant kurių buvo pavaizduotas Kremliaus šeimininkas Vladimiras Putinas.

 D.tarasovas ir R.Kadyrovas<br> lrytas.lt koliažas
 D.tarasovas ir R.Kadyrovas<br> lrytas.lt koliažas
 Ramzanas Kadyrovas
 Ramzanas Kadyrovas
 D.tarasovas pasirodė aikštėje su draudžiama apranga ir gavo baudą.
 D.tarasovas pasirodė aikštėje su draudžiama apranga ir gavo baudą.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 13, 2022, 7:21 PM

Šis incidentas su dabar jau buvusiu Rusijos rinktinės ir Maskvos ekipos žaidėju įvyko 2016-siais per Europos lygos rungtynes Stambule, kur varžėsi „Lokomotiv“ ir Turkijos klubas „Fenerbahce“.

Tuomet tarp Rusijos ir Turkijos tvyrojo įtampa, kai ties Sirijos-Turkijos sieną turkai numušė rusų naikintuvą, o tuomet žuvo lakūnas.

Rusija buvo nutraukusi su turkais ekonominį bendradarbiavimą ir uždraudė rusams ilsėtis Turkijos kurortuose.

Apie tai, kad čėčėnų lyderis po garsių pažadų taip ir nesumokėjo žaidėjui UEFA skirtos 5000 eurų baudos D.Tarasovas papasakojo interviu žurnalistei Ksenijai Sobčiak.

Futbolininko teigimu, jis su R. Kadyrovu susirašinėjo socialiniuose tinkluose, per kuriuos jis pažadėjo sumokėti baudą ir kvietė į čėčėnų finansuojamą „Terek“ ekipą.

„Jis mane palaikė vienas pirmųjų, kažkur po 2–3 dienų. Didelis ačiū jam. Tą visą žinią jis įdėjo į instagramą. Tada jau su juo susirašinėjome privačiomis žinutėmis.

Buvo tokia situacija – pasakė, kad sumokės viską, visą baudą, tik eik į „Terek“ klubą. Bet aš turėjau kontraktą su „Lokomotiv“. Negalėjau to padaryti. Jis pasakė: „Nagi, mums reikia tokių žmonių, tokių patriotų. Tuo viskas po to baigėsi“, – pasakojo D. Tarasovas.

Primename, kad Dmitrijus Tarasovas po Europos lygos šešioliktfinalio rungtynių Stambule išeidamas iš aikštės demonstravo po futbolininko aprangą užsidėtus marškinėlius su Vladimiro Putino atvaizdu ir užrašu „mandagiausias prezidentas“.

Rusas po tokio akibrokšto iš Europos futbolo sąjungos (UEFA) gavo 5000 eurų baudą.

„Neabejojame, kad futbolininkas sugebės sumokėti baudą. Tačiau D.Tarasovas pasirodė kaip tikras Rusijos patriotas, mylintis prezidentą ir garbingas pilietis.

Jo šeimos biudžetas dėl to neturėtų nukentėti“, – parašė R.Kadyrovas, pradėjęs kalbą apie tos baudos apmokėjimą.

Tiesa, tuomet nemažai futbolo sirgalių futbolininką išvadino idiotu.

„Reikia pripažinti, kad kvailesnio futbolininko už Tarasovą Rusijoje nėra“, – tuomet rašė ne vienas rusų sirgalius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.