UEFA vadovas įspėjo Rusiją dėl spekuliacijų perbėgti į Aziją: tai būtų rusams pražūtinga

UEFA prezidentas Aleksandras Čeferinas sureagavo į pasklidusias kalbas, jog po to, kai Rusijos futbolas dar metams dėl agresijos prieš Ukrainą nušalinamas nuo visų varžybų, šios šalies sąjunga gali iš Europos zonos persikelti į Azijos konfederaciją. Jis patikino, kad tai būtų blogiausias Rusijos sprendimas, kuris turėtų rimtų pasėkmių agresoriaus futbolui.

UEFA prezidentas A.Čeferinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
UEFA prezidentas A.Čeferinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
UEFA prezidentas A.Čeferinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
UEFA prezidentas A.Čeferinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
UEFA prezidentas A.Čeferinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
UEFA prezidentas A.Čeferinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 14, 2022, 3:07 PM, atnaujinta May 14, 2022, 3:08 PM

Šią savaitę UEFA nutarė neleisti visiems Rusijos futbolo klubams dalyvauti UEFA rengiamose klubinėse varžybose kitame sezone.

Maža to – Rusijos vyrų futbolo rinktinė taip pat buvo nušalinta nuo dalyvavimo 2022/2023 metų Tautų lygos kovose.

Nukentės ir agresoriaus moterų futbolo rinktinė – ji turėjo šiemet žaisti Europos pirmenybėse, tačiau išprašyta, o jos vietą užims portugalės.

Tad nė vienos komandos ar rinktinės ir toliau nebus tarptautinėje arenoje.

UEFA šią savaitę taip pat atmetė Rusijos pasiūlymą pas save surengti Europos futbolo čempionatą arba 2028, arba 2032 metais.

Vasario 28 d. UEFA nusprendė pašalinti visas Rusijos rinktines ir klubus nuo dalyvavimo organizacijos globojamose varžybose dėl šios valstybės agresijos į Ukrainą.

Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) taip pat nušalino Rusijos sportininkus nuo dalyvavimo savo varžybose – rusai turėjo galimybę prasimušti į šių metų pasaulio čempionatą, tačiau jie buvo suspenduoti ir kelialapį iškovojo Lenkijos ekipa.

Iškart pasaigirdo kalbų, jog dėl sankcijų rusai gali iš UEFA persikelti į Azijos konfederaciją ir ten žaisti.

Ypač šią žinią trasnskliavo tiek Rusijos politikai, tiek ir sporto žmonės. Maskvos „Lokomotiv“ futbolo klubo prezidentas Ilja Gerkus paragino Rusijos futbolo sąjungą po UEFA sankcijų persikelti į Aziją.

Jo manymu, Rusijos sirgaliams bus neįtikėtinai įdomu stebėti nacionalinės rinktinės ar klubų rungtynes Azijos futbolo konfederacijoje (AFC), o dvikovos prieš buvusius Sovietų Sąjungos šalių atstovus taps ypatingomis.

„Aktyviai agituoju už Rusijos prisijungimą prie Azijos futbolo konfederacijos. Tai bus aukšto lygio dvikovos visoms mūsų komandoms.

Dabar vyksta atranka į Azijos futbolo čempionatą – keturios komandos gaus bilietus iš Azijos į ši turnyrą, tad Rusija tikrai turės visas galimybes patekti į šį ketvertą.

Pagaliau ir patys varžovai. Jau atsibodo metai iš metų Europos atrankose žaisti su tuo pačiu Kipru ar Slovakija. Ar būtų neįdomu sužaisti su Kinijos ar Pietų Korėjos rinktinėmis? Su Iranu?

Tarp varžovų tikrai būtų Vidurinės Azijos rinktinės: Uzbekistanas, Kirgizija. Manau, šios rungtynės sukeltų didelį susidomėjimą tiek mūsų šalyje, tiek ir pas varžovus“, – savo telegramų kanale parašė I.Gerkus.

Penktadienį UEFA vadovas A.Čeferinas pakomentavo situaciją.

„Ši idėja kilo vieno ar kito politiko galvoje, o ne Rusijos futbolo sąjungos koridoriuose. Tai viešinama politikų lūpomis.

Nes kitu atveju tai tik reikštų pražūtį Rusijai: pasakysiu, kad Rusijos futbolo nusiristų 100 metų atgal“, – interviu STA sakė A.Čeferinas.

Kalbėdamas apie Rusijos komandų ir rinktinių pašalinimą iš varžybų vieniems metams, UEFA prezidentas pažymėjo, kad šioje situacijoje tarptautinė organizacija buvo įpareigota „išsižadėti sporto neutralumo principo ir imtis veiksmų prieš karą nutarusią vykdyti valstybę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.