Pergalėmis negalinčio pasigirti moterų futbolo klubo „Hegelmann“ vadovai nestokoja optimizmo: laimėjimai – ateityje

Lietuvos moterų futbolo A lygoje prasidėjo antrasis ratas. Nors pirmenybių naujokės Kauno rajono „Hegelmann“ futbolininkės kol kas negali pasigirti pergalėmis, klubo vadovai ramina: laimėjimai – ateityje.

 Pergalėmis negalinčio pasigirti moterų futbolo klubo „Hegelmann“ vadovai nestokoja optimizmo: laimėjimai – ateityje<br>M.Patašiaus nuotr.
 Pergalėmis negalinčio pasigirti moterų futbolo klubo „Hegelmann“ vadovai nestokoja optimizmo: laimėjimai – ateityje<br>M.Patašiaus nuotr.
Puolėja iš Nigerijos V.O.Ikechukwu (pirma iš kairės) pelnė pirmuosius du „Gintros“ įvarčius, o „Hegelmann“ klubas nepasipriešino viešnioms iš Šiaulių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Puolėja iš Nigerijos V.O.Ikechukwu (pirma iš kairės) pelnė pirmuosius du „Gintros“ įvarčius, o „Hegelmann“ klubas nepasipriešino viešnioms iš Šiaulių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-05-28 10:24

Kovo pabaigoje prasidėjusiame čempionate dalyvauja 6 komandos, kurios per 4 ratus sužais po 20 rungtynių.

Čempiono titulą gina Šiaulių „Gintros“ klubas, o „Kauno Žalgirį“ ir „Utenos Utenį“ lygoje pakeitė „Hegelmann“ bei Joniškio „Saned“.

Pakaunės komanda nebuvo kuriama visiškai plyname lauke – jos pagrindą sudaro buvusios „Kauno Žalgirio“ futbolininkės.

Neleido siautėti varžovėms

„Hegelmann“ merginos jau pirmajame ture išvykoje išbandė jėgas su Šiaulių klubu – tąkart 2:1 pajėgesnės buvo šeimininkės.

Antrąjį ratą kaunietės taip pat pradėjo dvikova su „Gintra“, kuri atvyko po nesėkmingų rungtynių su „Saned“ komanda, – čempionato naujokės sugebėjo iškovoti tašką, mat dvikova baigėsi 1:1.

Šiaulietės jau pirmajame kėlinyje neleido suabejoti savo pranašumu – du įvarčius pelnė puolėja iš Nigerijos Vivian Obianujuwan Ikechukwu, vieną pridėjo Jamaikos atstovė Trudi Sudan Carter.

Po pertraukos pasižymėjo Saulutė Railaitė. „Hegelmann“ komandai pavyko tik sumažinti skirtumą – paguodos įvartį pelnė Judita Sabatauskaitė.

Nesėkmių nesureikšmina

Nors prieš sezono pradžią „Hegelmann“ klubo vadovai kalbėjo apie norą pasipuošti čempionato medaliais, dvi pergales iškovojusios kaunietės kol kas užima priešpaskutinę vietą.

„Nesėkmių pernelyg nesureikšminame, nebus jokios tragedijos, jeigu šį sezoną nelaimėsime medalių“, – tikino „Hegelmann“ klubo vadovas Dainius Šumauskas. Pasak jo, šie metai skirti merginoms apsiprasti naujoje aplinkoje, susipažinti su klubu.

Dėmesys sutelktas į ilgalaikius tikslus, todėl kitą sezoną jau bus keliamos sunkesnės užduotys, planuojama į komandą pasikviesti pajėgesnių futbolininkių iš užsienio.

Sostą išlaikyti nebus lengva

Beveik du pastaruosius dešimtmečius jau prieš naujo sezono pradžią nekildavo abejonių, kas taps jo nugalėtoju, nes „Gintra“ tiesiog šlavė varžovus iš kelio, garbingai kovėsi tarptautiniuose turnyruose.

Šiemet situacija pasikeitė. Net penkios pagrindinės sudėties futbolininkės lietuvės paliko komandą ir klubo vadovams teko sukti galvą, kuo jas pakeisti.

Komandą papildė kelios jaunos lietuvės, tačiau didžiausias krūvis tenka futbolininkėms iš užsienio.

Prie komandos vairo stojo ir naujas vyriausiasis treneris – juo tapo specialistas iš Bulgarijos Kalojanas Petkovas.

Nors „Gintra“ pirmauja čempionate, jos pranašumas jau nėra gniuždantis varžoves.

„Čempionate dalyvaujančios komandos stiprėja ir tikrai atsiras lygiaverčių varžovų. Tai tik laiko klausimas. Vienu tokių varžovų turėtų tapti „Hegelmann“, – šypsojosi D.Šumauskas.

Jis pridūrė, kad klubo vadovybė moterų futbolą laiko viena plėtros krypčių ir pasiryžusi investuoti į šią sporto šaką.

Klubo pergalių serija – išties įspūdinga

Pernai rudenį FK „Gintra“ jau 20-ąjį kartą tapo Lietuvos moterų futbolo A lygos nugalėtoja.

Šiaulietės čempionų sosto niekam neužleidžia nuo 2005 metų.

Praėjusį sezoną FK „Gintra“ laimėjo visas 20 rungtynių, pelnė 152 įvarčius, o praleido tik 5.

Sidabro apdovanojimai atiteko sostinės MFA „Žalgirio-MRU“ klubui, bronzos – „Kauno Žalgiriui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.