Iš Kazachstano į Šiaulius persikėlusi „Gintros“ gynėja S. Rosette: „Lietuviai atrodo susirūpinę ir uždari, tačiau tai tik pirminis įspūdis“

Prieš šį sezoną Šiaulių „Gintros“ komandą papildžiusi gynėja Samantha Rosette karjeros etapą Lietuvoje pradėjo solidžiu žaidimu. Iš Kazachstano čempionių „BIIK Kazygurt“ į Šiaulius persikėlusi amerikietė demonstruoja ne tik patikimumą ir stabilumą gynyboje, bet ir su 4 įvarčiais savo kraityje yra viena rezultatyviausių komandos žaidėjų prabėgus septyniems A lygos turams.

 Samantha Rossette.<br> L.Grikiečio nuotr.
 Samantha Rossette.<br> L.Grikiečio nuotr.
 Samantha Rossette.<br> L.Grikiečio nuotr.
 Samantha Rossette.<br> L.Grikiečio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

fkgintra.lt

May 31, 2022, 6:39 PM, atnaujinta May 31, 2022, 7:10 PM

Po pirmojo pirmenybių rato gintrietė sulaukė debiutinio asmeninio įvertinimo rungtyniaujant Lietuvoje.

S. Rosette buvo pripažinta geriausia komandos pirmojo moterų A lygos rato žaidėja. Kaip sako pati futbolininkė, ši nominacija jai suteikia papildomos motyvacijos siekti dar geresnių rezultatų, tačiau asmeninių tikslų viršijančių komandinius ji niekada nekėlė.

„Mano žaidimo filosofija yra susijusi su šimtaprocentiniu atsidavimu komandai, jos labui, galutiniam rezultatui. Esu gynėja, tačiau mano užduotys priklausomai nuo varžovių, rungtynių plano gali būti įvairios, todėl stengiuosi prisitaikyti ir duoti komandai ką galiu geriausia. Jeigu tai gali būti įvartis ar rezultatyvus perdavimas – tebūnie, tačiau to nesureikšminu (šypsosi). Sunkiai dirbu treniruotėse, kiekvieną dieną siekiu būti geresne, tobulinti visus žaidimo elementus, o aikštėje svarbu pasitikėti trenerio parengtu planu ir nurodymais“, – pradėdama pokalbį akcentavo S. Rosette.

– Sam, buvote pripažinta geriausia pirmojo A lygos rato komandos žaidėja. Ką reiškia šis įvertinimas?

– Būsiu atvira, tai buvo tikrai maloni staigmena. Nežinojau, kad lyga organizuoja geriausių rato žaidėjų rinkimus. Toks įvertinimas suteikia papildomo pasitikėjimo savimi, tačiau tuo pačiu metu tai komandos draugių, trenerių štabo nuopelnas, todėl dėkoju jiems. Be jų palaikymo, pasitikėjimo aikštėje ir už jos ribų, jokių apdovanojimų nebūtų.

– Kaip pavyko įgyti puikią sportinę formą nuo pat sezono starto. Dažnai kalbama, kad žaidėjoms atvykusioms į naują komandą prireikia nemažai laiko adaptuotis, sportinės formos kreivė į viršų kyla pamažu.

– Prieš atvykdama į Lietuvą fizinio rengimo treniruotėse išliejau daug prakaito. Ruošiausi naujam sezonui atsakingai ir nuosekliai. Būdama JAV sportavau kartu su kitomis profesionaliomis žaidėjomis, gerinome savo fizines kondicijas, stiprinome kūną. Manau, kad tas darbas nenuėjo veltui, vos atvykusi čia jaučiausi pilnai pasiruošusi visiems fiziniams krūviams. Tvirtai jausdamasi fiziškai galėjau koncentruotis į kitus svarbius aspektus – taktinius niuansus, žaidimo schemas, komandos draugių pažinimą. Taigi, sakyčiau, kad kryptingas darbas tarpsezoniu ir trenerių bei komandos draugių pasitikėjimas manimi labiausiai prisidėjo prie sėkmingo sezono starto.

– Šį sezoną A lygoje lengvų rungtynių nėra – kaip sakė treneris, visos varžovės prieš čempiones žaidžia su dviguba energija. Kaip pavyksta susidoroti su spaudimu ir nuolatiniu favoričių statusu?

– Visada įdomiau žaisti čempionatuose, kurie yra konkurencingi, kur varžovės tave gerbia ir kiekvieną kartą trykšta noru nugalėti. Tai yra savotiškas motyvacinis užtaisas ir kiekvienai iš mūsų. Favoričių statusą reikia pelnytai užsitarnauti, dar sudėtingiau jį išlaikyti, apginti, neklupti. Priimu tą spaudimą ir kiekvienose rungtynėse keliu sau naujus tikslus. Tik tokiu keliu galima progresuoti, judėti pirmyn ir siekti, kad favoritėmis būtumėme įvardinamos ne dėl praeities, o šiandien demonstruojamų rezultatų.

– Turbūt jau spėjote įžvelgti esminius skirtumus rungtyniaujant Kazachstane ir Lietuvoje. Kokie jie?

– Atstovaudama „Kazygurt“ žaidžiau tik UEFA Čempionių lygoje, vietinio čempionato kovose nedalyvavau, bet rungtynių stebėti teko. Žinoma, vertinti tai ką matai ir tai ko esi dalimi yra skirtingi dalykai, bet galiu pasakyti, kad Lietuvoje komandos tarpusavyje yra panašesnio pajėgumo.

Taip pat smagu, kad su komandomis A lygos čempionate tenka susidurti ne kartą, nes tiek varžovės, tiek mes galime paruošti įvairių siurprizų, pasimokinti iš klaidų, geriau pažinti savo tiesiogines oponentes, su kuriomis atsiranda ir tam tikros intriguojančios mikrodvikovos. Manau, lygai tai suteikia papildomo žavesio.

– Kokių tikslų vedina atvykote į „Gintros“ komandą ir ar šie tikslai išlieka tokie patys?

– Atvykau čia tapti geresne žaidėja, padėti komandai laimėti kuo dažniau, pasiekti visus iškeltus tikslus. Džiaugiuosi, kad susilipdėme į gerą kolektyvą, kuris manau yra pajėgus įgyvendinti prieš sezoną suformuotus tikslus – apginti A lygos ir Baltijos lygos čempionių vardus, įveikti UEFA Čempionių lygos atrankos barjerą.

– Kokios yra komandos stipriosios pusės ir ką turime tobulinti siekiant ne tik apginti A lygos ir Baltijos lygos čempionių titulus, bet ir sėkmingai pasirodyti UEFA Čempionių lygoje?

– Nuo to laiko, kai pradėjome kartu treniruotis jau spėjome geriau pažinti viena kitą, atradome tarpusavio ryšius, aikštėje sugebame įvertinti kiekvienos iš mūsų stiprybes ir silpnesnes vietas. Manau, kad tarpusavio supratimas, viena kitos palaikymas ir komandinis žaidimas yra mūsų stipriosios pusės. Turime padirbėti su greitesnių sprendimų priėmimu, gerinti žaidimo kokybę, realizaciją, nes UEFA Čempionių lygoje visos komandos yra itin aukšto meistriškumo ir antrų šansų nesuteiks.

– Šią savaitę komandos laukia dvigubas iššūkis – rungtynės Baltijos lygoje su Rygos SFK trečiadienį ir mačas Gargžduose su vietos „Banga“ A lygoje. Kokie veiksniai yra svarbiausi pasitinkant dvigubą savaitę?

– Energija, fiziškumas ir atsidavimas. Jeigu išpildysime visus šiuos veiksnius, laikysimės trenerio plano, neabejoju, kad džiaugsimės gerais rezultatais. Dvi rungtynės per savaitę nėra kažkoks milžiniškas krūvis, turime su tuo susitvarkyti.

– Jau spėjote apsiprasti mūsų šalyje, Šiauliuose, čia gyvenate beveik pusmetį. Kas labiausiai nustebino? Kur ir kaip leidžiate laisvalaikį?

– Buvau nuoširdžiai nustebinta kiek daug žmonių Lietuvoje puikiai kalba angliškai. Bendrauti su žmonėmis nėra jokių problemų, todėl į gyvenimo ritmą čia įsiliejau greitai ir sklandžiai. Kartais lietuviai atrodo kiek susirūpinę, uždari, tačiau kai pabendrauji daugiau supranti, kad tai tik pirminis įspūdis.

Iš tiesų gyventojai yra šilti, malonūs ir kultūringi. Laisvu laiku su komandos draugėmis mėgstame aplankyti įvairias žymias vietoves, kitus Lietuvos miestus ir miestelius, jau turime daug fotografijų, galėsime sukurti albumą (šypsosi). Orams šylant darosi vis maloniau išeiti į miestą pavalgyti, išbandyti skirtingus kavinių ir restoranų siūlomus patiekalus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.