Skandalingas FIFA direktoriaus pareiškimas: pašalinta Rusijos rinktinė žais „Euro 2024“ atrankoje

Nors kitą sezoną Rusijos futbolo komandos tarptautinėse varžybose nedalyvaus dėl šalies agresijos prieš Ukrainą, rusų valdininkai įsitikinę, kad rinktinei bus leista žaisti „Euro 2024“ atrankoje.

 Rusai įsitikinę, kad žais 2024 m. Europos čempionato atrankoje.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Rusai įsitikinę, kad žais 2024 m. Europos čempionato atrankoje.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2022, 7:27 PM, atnaujinta May 31, 2022, 7:32 PM

Tokį sprendimą gali sufleruoti skandalingas vieno FIFA direktorių pareiškimas. .

„Norėčiau perduoti jums geriausius FIFA prezidento Gianni Infantino ir generalinės sekretorės Fatmos Samouros linkėjimus. FIFA vardu tikiuosi, kad esama situacija bus išspręsta kuo greičiau. Tikimės, kad artimiausiu metu Rusijos futbolas vėl bus tarptautinėje arenoje“, – taip per Rusijos futbolo sąjungos konferenciją kalbėjo Elchanas Mamadovas.

Tai nestebintų, jei ne jo pareigos: E.Mammadovas yra FIFA departamento direktorius, atsakingas už Europos nacionalines federacijas.

Dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą kitą sezoną Rusijos klubai nežais Europos taurėse, o nacionalinė komanda buvo pašalinta iš šių metų Tautų lygos.

Anksčiau Valerijaus Karpino treniruojamai komandai taip pat nebuvo leista patekti į 2022 m. pasaulio čempionato atkrintamąsias varžybas. Pusfinalyje rusai Maskvoje turėjo žaisti su Lenkija.

Kol kas tvyro nežinia, ar rusams bus leista patekti į kitąmet prasidėsiantį „Euro 2024“ atrankos turnyrą.

Skandalingas E.Mamadovo pareiškimas gali reikšti, kad taip ir nutiks.

Šiuo klausimu kalbėjo ir Rusijos futbolo sąjungos prezidentas Aleksandras Djukovas.

„Kategoriškai nesutinkame su FIFA ir UEFA sprendimais, kurie neleido mūsų komandoms rungtyniauti tarptautinėse varžybose. Mes jau apskundėme juos Sporto arbitražo teismui. Nepaisant sunkios situacijos, kurioje atsidūrėme, neįsivaizduoju, kad mūsų nušalinimas tęsis ilgiau. Nemanau, kad tai užtruks trejus ar penkerius metus. Esu įsitikinęs, kad nušalinimas galios tik kitą sezoną. Šiuo metu esu tikras, kad dalyvausime „Euro 2024“ atrankos varžybose“, – kalbėjo A.Djukovas.

Atranka į Europos čempionatą prasidės kitą kovą ir truks 12 mėnesių. Atrankos grupių burtai bus traukiami spalio 9 dieną Frankfurte.

Finalinis turnyras vyks 2024 metų birželio 14 – liepos 14 dienomis Vokietijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.