Prieš svarbias rungtynes – Ukrainos futbolo žvaigždės ašaros: nori įteikti dovaną savo tautai

Pirmą kartą nuo vasario 24-ąją prasidėjusios Rusijos karinės invazijos į Ukrainą karo niokojama šalis trečiadienį sužais pirmąsias oficialias futbolo rungtynes. Tai bus neeilinė karo terorą kenčiančios Ukrainos dvikova. Ukrainiečiai sieks iškovoti bilietą į metų pabaigoje Katare vyksiantį pasaulio futbolo čempionatą.

Oleksandras Zinčenka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Oleksandras Zinčenka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-01 07:26

Atrankos turnyro pusfinalyje trečiadienį Ukrainos rinktinė išvykoje surems ietis su Škotijos futbolininkais. Šios poros nugalėtojai dėl išsvajotojo bilieto kausis prieš Velso komandą.

Itin jautriai prieš svarbias rungtynes pasisakė „Manchester City“ komandoje prieš kelias savaites Anglijos futbolo čempionu tapęs Oleksandras Zinčenka.

Prakalbęs apie karą jo tėvynėje 25-erių ukrainietis pravirko.

„Kiekvieno ukrainiečio svajonė yra sustabdyti karą. Teko kalbėtis tiek su daugeliu žmonių iš užsienio, tiek ir su Ukrainos vaikais, visi kalba apie svajonę, kad karas pasibaigtų kuo greičiau.

Turime savąją svajonę ir futbolo aikštėje – patekti į pasaulio čempionatą. Tai suteiktų Ukrainos žmonės daug teigiamų emocijų šiame sunkiame laikotarpyje. Manau, jie to nusipelnė“, – teigė O.Zinčenka.

Škotijos ir Ukrainos futbolo rinktinių dvikova Glazge vyks trečiadienį, 21 val. 45 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.