Per Ukrainos futbolininkų mačą rusų hakeriams nutraukus transliaciją, komentatorius neišlaikė: „Dekite pragare, sušikti orkai“

Ukrainos futbolo rinktinė sekmadienį vis dėlto liko be pasaulio čempionato Katare. Planetos pirmenybių atrankos atkrintamojo etapo paskutinėse rungtynėse sekmadienį ukrainiečiai svečiuose 0:1 pralaimėjo Velso rinktinei.

 Komentatorius V.Vacko negailėjo karčių žodžių rusams. <br> lrytas.lt koliažas
 Komentatorius V.Vacko negailėjo karčių žodžių rusams. <br> lrytas.lt koliažas
 Komentatorius V.Vacko negailėjo karčių žodžių rusams. 
 Komentatorius V.Vacko negailėjo karčių žodžių rusams. 
Ukraina apmaudžiai nusileido Velsui ir nepateko į pasaulio čempionatą.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Ukraina apmaudžiai nusileido Velsui ir nepateko į pasaulio čempionatą.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 6, 2022, 7:15 PM

Tačiau per šias rungtynes vieną iš Ukrainos televizijų, kurį rodė tiesioginę transliaciją, atakavo Rusijos hakeriai, kurie buvo „nulaužę“ transliacijos signalą ir vietoj futbolo buvo rodomos Rusijos naujienos. Ukraina jau 103 dienas bando gintis nuo Rusijos agresijos ir kovoja dėl savo nepriklausomybės.

Akistatoje su Velsu lemtinga ukrainiečiams buvo 34-oji minutė.

Tada po Velso baudos smūgio Andrijus Jarmolenka nukreipė kamuolį į savo vartus. Tai buvo vienintelis mačo įvartis. Velsas pateko į pasaulio čempionatą po 64 metų

Prieš kelias dienas Ukrainos rinktinė svečiuose įveikė Škotiją 3:1 ir pateko į paskutinį atrankos etapą. Ukrainiečių rungtynės buvo atidėtos dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą: visos komandos lemiamus mačus žaidė kovo 24–29 dienomis, o UEFA dėl karo Ukrainoje atidėjo šios valstybės dvikovą vėlesniam laikui, o Rusijos komandą diskvalifikavo, nors su ja žaisti ir taip atsisakė poroje buvusios Lenkijos, Čekijos ir Švedijos ekipos.

Tačiau antro kėlinio 61-ąją minutę per OLL.TV televizijos tiesioginės transliacijos „Futball1“ kanalą stebėję ukrainiečiai kuriam laikui vietoj savo numylėtinių matė Rusijos naujienų tarnybos laidą: rusų hakeriai sugebėjo atjungti futbolą ir parodyti savo propogandą.

Populiarus Ukrainos sporto apžvalgininkas Viktoras Vacko negalėjo sutramdyti emocijų po tokių išpuolių ir pažėrė rusams konkrečių palinkėjimų.

„Draugai, įvyko hakerių-įsilaužėlių ataka prieš OLL.TV. Hakerių ataka. Dekite pragare, sušikti orkai. Tiesiog dekite pragare, išgamos. Linkiu, kad liktumėte be futbolo amžiams, iki savo dienų pabaigos, išgamos“, – per transliaciją rusus į šuns dienas nesidrovėdamas išdėjo V.Vacko.

Jau pasibaigus mačui ir nurimus aistroms V.Vacko apbendrino patį Ukrainos rinktinės žaidimą.

„Vienintelis dalykas, kurio mums trūko Kardife prieš Velsą, tai buvo mažytė likimo šypsenėlė, be kurios sporte niekaip neapseinama... Didžiuojuosi šia komanda! Didžiuojuosi tokiais tautiečiais! Pergalės futbole tikrai ateis! Kaip ir pergalė prieš vyžines orkas. Šlovė Ukrainai!“, – parašė socialiniame tinkle V.Vacko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.