Čekijos policija siekia pareikšti kaltinimus 21 subjektui sutartų rungtynių byloje

Čekijos policija ketvirtadienį pranešė, kad paprašė prokuratūros pareikšti kaltinimus 21 asmeniui ir bendrovei byloje dėl sutartų rungtynių žemesnėse futbolo lygose.

Knygos autroisu pateikė planą, kaip gaivinti Lietuvos futbolą.<br>Sutartosrungtynes.lt nuotr.
Knygos autroisu pateikė planą, kaip gaivinti Lietuvos futbolą.<br>Sutartosrungtynes.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2022, 4:25 PM

„Baudžiamoji byla yra susijusi su kyšininkavimo, kyšio ėmimo, grobstymo ir dalyvavimo organizuotos nusikalstamos grupės veikloje nusikaltimais“, – tviteryje parašė policija.

Pasak tarnybos, vienam įtariamajam gresia iki 12 metų laisvės atėmimo, o dar trims – iki 10 metų. Pareigūnai pranešė, kad nė vienas iš įtariamųjų nėra sulaikytas, bet jokių pavardžių nenurodė.

Dėl šios bylos 2020 metų spalį policija sulaikė 19 asmenų, įskaitant Romaną Berbrą, nuo 2013 metų ėjusį Čekijos futbolo asociacijos (FACR) vadovo pavaduotojo pareigas.

Pasak vietos žiniasklaidos, R. Berbras – buvęs teisėjas, po sulaikymo pasitraukęs iš pareigų – ilgą laiką iš užkulisių kontroliavo Čekijos futbolą.

Žiniasklaida įtaria, kad jis suvaidino vaidmenį įvairiose korupcijos bylose ir prisidėjo prie darbuotojų bauginimo FACR, nors jam niekada nebuvo pareikšti oficialūs kaltinimai.

Pernai Prahos teismas skyrė šešerių metų kalėjimo bausmę nuo 2011-ųjų iki 2017-ųjų asociacijai vadovavusį Miroslavą Peltą už manipuliavimą sporto subsidijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.