Iš pasaulio futbolo čempionato galimai bus metama viena rinktinė: kaltinamas vienas žaidėjas

Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) Drausmės komisija galimai jau nusprendė iš 2022 metų pasaulio čempionato Katare pašalinti Ekvadoro rinktinę, kurią turnyre turėtų pakeisti Čilės rinktinė, praneša „Mundo Deportivo“ su nuoroda į „Azteca“ televizijos kanalą.

 Ekvadoro rinktinė gali būti pašalinta iš pasaulio čempionato.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Ekvadoro rinktinė gali būti pašalinta iš pasaulio čempionato.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2022, 10:18 PM, atnaujinta Jun 9, 2022, 10:51 PM

Toks sprendimas neva priimtas apsvarsčius Čilės ir Ekvadoro futbolo federacijų ginčą dėl galimo ekvadoriečio Byrono Castillo, žaidžiančip „Barcelona“ ekipoje,  dokumentų klastojimo. Anksčiau buvo pranešta, kad oficialus nutarimas dėl Ekvadoro rinktinės klausimo turėtų būti paskelbtas birželio 10 dieną

Tačiau, anot „Azteca“ televizijos, FIFA jau neva ketvirtadienį turi sprendimą išbraukti Ekvadoro komandą iš čempionato dėl pateiktų įrodymų.

Gandų lygyje, Ekvadoro rinktinės vieta gali būti atiduota ir Italijos rinktinei, kaip geriausią reitingą turinčiai ekipai, kuri nepateko į pasaulio čempionatą.

Gegužę FIFA oficialioje svetainėje paskelbė, kad dėl Čilės futbolo federacijos kreipimosi pradėtas drausminis tyrimas: visos problemos susijusios dėl galimo Ekvadoro rinktinės žaidėjo Byrono Castillo dokumentų klastojimo.

Oficialiais duomenimis, B.Castillui yra 23 metai, jis yra kilęs iš Ekvadoro Playaso miesto. Anksčiau buvo pranešta, kad Čilės futbolo federacijos teisininkai atliko tyrimą ir, anot jų, B.Castillas iš tikrųjų yra trejais metais vyresnis nei sakosi, be kita ko, jis yra ne ekvadorietis, o Kolumbijos pilietis. Jis gimė Tumako miestelyje Kolumbijoje, netoli sienos su Ekvadoru.

Čilės federacija reikalauja atšaukti ir panaikinti aštuonių Ekvadoro rinktinės rungtynių rezultatus 2022 metų pasaulio čempionato atrankos turnyre, kuriame dalyvavo B.Castillas. Buvo prašoma Ekvadoro komandai šiuose susitikimuose skirti techninius pralaimėjimus 0:3. Tuomet į pasaulio čempionatą patektų į ketvirtą vietą kilsiantys Čilės atstovai.

Pasaulio futbolo čempionatas vyks lapkričio-gruodžio mėnesiais Katare. Po burtų Ekvadoras pateko į vieną grupę su Nyderlandais, Kataru ir Senegalu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.