Įprasta kelionė iš oro uosto į viešbutį Bulgarijos futbolo rinktinei tapo šoku – po avarijos teko gelbėti žaidėjo gyvybę

Kelionė į Tautų lygos išvykos ​​rungtynes ​​Bulgarijos futbolo rinktinei virto rimtui išbandymu ir vos nekainavo vienam iš ekipos narių gyvybę. Bulgarų nacionalinės ekipos nariams nebuvo lemta iš oro uosto juos paėmusiu autobusu pasiekti viešbutį, o vienas komandos lyderių buvo skubiai paguldytas į ligoninę ir net operuotas. Medikai kovojo dėl jo gyvybės.

 Į viešbutį Tbilisyje vykusi Bulgarijos rinktinė pateko į avariją.<br> lrytas.lt koliažas
 Į viešbutį Tbilisyje vykusi Bulgarijos rinktinė pateko į avariją.<br> lrytas.lt koliažas
 Nukentėjo Todoras Nedelevas
 Nukentėjo Todoras Nedelevas
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 11, 2022, 3:52 PM, atnaujinta Jun 11, 2022, 3:54 PM

Bulgarijos futbolo rinktinės vizitas į Gruziją žaisti UEFA Tautų lygos ketvirtojo turo rungtynes, kurios vyks birželio 12-ąją, prasidėjo nuo vos tragedija nesibaigusio incidento.

Į Tbilisį atskridusi bulgarų ekipa dviem autobusais turėjo vykti iš oro uosto į viešbutį. Vieno iš žaidėjus vežusio autobuso vairuotojas kelyje į Tbilisį nesuvaldė transporto priemonės ir trenkėsi į antrąjį autobusą, kuris važiavo priekyje. 

Laimei, didelės tragedijos pavyko išvengti. Bulgarijos futbolo sąjungos spaudos tarnybos duomenimis, beveik visi Bulgarijos rinktinės žaidėjai ir personalas rimtesnių traumų nepatyrė, nors mėlynių ir neišvengė.

Išimtimi tapo 29-erių vidurio puolėjas Todoras Nedelevas. Žaidėjui buvo nustatytas sunkus galvos sužalojimas, nes jis galva trenkėsi į lango stiklą.

Futbolininkas skubiai buvo nugabentas į ligoninę, jam chirurgai atliko galvos operaciją. Bulgarijos rinktinės spaudos tarnyba išplatino pranešimą, kad žaidėjas gyvas, juo pasirūpins ne tik Tbilisio medikai, tačiau ir rinktinės gydytojai, o T.Nedelevas ant kojų vėl bus po trijų-keturių mėnesių.

Verta paminėti, kad T.Nedelevas dalyvavo visose trejose ankstesnėse savo komandos rungtynėse Tautų lygoje.

Prieš Šiaurės Makedoniją ir Gruziją jis pasirodė nuo pirmųjų minučių, o akistatoje su Gibraltaru į aikštę žengė nuo atsarginių žaidėjų suolo.

Jis atliko rezultatyvų perdavimą pirmoje akistatoje Kirilui Despodovui, o pastarojo įvartis leido išlyginti rungtynių rezultatą bei gauti pirmąjį tašką turnyre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.