Nušvilpti ir pažeminti: po 96 metus nematyto spyrio Anglijos rinktinei – G. Southgate'o žodžiai

„Tai skausmingas vakaras. Mes nesame daug pralaimėję, o kai pralaimi taip smarkiai, žinai, kad bus labai skausminga“, – tokius žodžius bėrė Anglijos rinktinės treneris Garethas Southgate'as, kurio adresu skriejo daugybė kritikos strėlių ir sirgalių keiksmai.

 G.Southgate'as.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 G.Southgate'as.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2022, 6:33 AM, atnaujinta Oct 11, 2022, 11:24 AM

Antradienį Tautų A lygos 3 grupės rungtynės Anglijos sirgaliams tapo visišku košmaru – G.Southgate'o komanda net 0:4 nusileido Vengrijos futbolininkams.

Tai – didžiausias Anglijos rinktinės pralaimėjimas per 96 metus. Pažeminimą patyrę Anglijos rinktinės sirgaliai G.Southgate'ui skyrė ir skanduotę: „Tu nežinai, ką darai“.

Anglijos rinktinė per ketverias rungtynes iškovojo vos du taškus – lygiosiomis 1:1 ir 0:0 sužaidė su Vokietijos ir Italijos komandomis. Pirmasis susitikimas su vengrais irgi baigėsi pralaimėjimu, bet mažiau skausmingu – 0:1.

„Man gaila žaidėjų, nes per abejas rungtynes su Vengrija mano komandos pasirinkimus lėmė noras subalansuoti sudėtį, suteikti jauniems futbolininkams šansų. Bet man nepavyko sukurti jiems reikiamo balanso, kad galėtų laimėti“, – atsakomybę prisiėmė G.Southgate'as.

Po rungtynių su Italijos rinktine, kurios vyko prieš dvikovą su Vengrija, G.Southgate'as padarė 9 pakeitimus, tačiau tarp tradicinių starto žaidėjų buvo ir Harry Kane'as, Kyle'as Walkeris, Johnas Stonesas, Kalvinas Phillipsas ir Bukayo Saka.

„Atsakomybė tenka man. Į kiekvienas rungtynes mesti stipriausią komandą buvo sudėtinga, nes ją ruošiame pasaulio čempionatui Katare. Tokiomis dienomis kaip ši – labai sudėtinga. Svarbu, kad atsakomybė nebūtų ant žaidėjų pečių, nes ji gula tik ant manęs“, – pabrėžė 51-erių strategas.

Anglijos rinktinės sirgaliai G.Southgate'ui greitai leido suprasti, kad nėra patenkinti rezultatu – kritika trenerį užplūdo ne tik per rungtynes, bet ir po jų.

„Aš turiu susitaikyti, kad kitas periodas nebus malonus ir patogus, tačiau tu negali turėti tokių 6 metų, kokius turėjome mes, ir nepatirti sudėtingų vakarų, – sakė G.Southgate'as. – Aš suprantu, kur atėjau. Aš mačiau, kaip tą patį patyrė visi prieš mane dirbę treneriai, kaip seras Bobby Robsonas. Bet mačiau, kaip visi į jį žiūrėjo, kai galiausiai jis atvedė Anglijos rinktinę į pasaulio čempionato pusfinalį. Futbolas yra emocingas, žmonės sumoka ir žiūri bei tikrai pareikš savo nuomonę. Šįvakar komandai nepavyko sužaisti. Tai mano atsakomybė.“

Tačiau ne visi pliekė G.Southgate'ą. Anglijos rinktinės gynėjas, o dabar komentatorius, Gary Neville pirštu dūrė į pačią Tautų lygą.

„Kodėl vis dar žaidžiamas futbolas? Neatrodo teisinga, kad vasarą vyksta ne čempionato rungtynės“, – rašė jis.

Jis – ne vienintelis kritikavęs būtent Tautų lygos formatą, kurį daugybė pagrindinių futbolo lygų žaidėjų ir trenerių vadina beverčiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.