Utenoje – oranžinė futbolo ir draugystės šventė

Šeštadienį karščiu alsuojančiame Utenos „Utenio“ stadione įvyko Nyderlandų Karalystės ir Futbolotreneris iniciatyva organizuojamo renginio „Stronger2GETHER“ finalinė šventė. Jos metu savo įgūdžius demonstravo Lietuvos ir Nyderlandų futbolo bei krepšinio žvaigždės, sportinėse rungtyse dalyvavo ir eFP NATO padalinių Lietuvoje kariai, bei beveik šimtas vaikų iš Lietuvos ir Ukrainos.

Savaitgalį Utenoje vyko sporto šventė.<br>S.Čirbos nuotr.
Savaitgalį Utenoje vyko sporto šventė.<br>S.Čirbos nuotr.
Savaitgalį Utenoje vyko sporto šventė.<br>S.Čirbos nuotr.
Savaitgalį Utenoje vyko sporto šventė.<br>S.Čirbos nuotr.
Savaitgalį Utenoje vyko sporto šventė.<br>S.Čirbos nuotr.
Savaitgalį Utenoje vyko sporto šventė.<br>S.Čirbos nuotr.
Savaitgalį Utenoje vyko sporto šventė.<br>S.Čirbos nuotr.
Savaitgalį Utenoje vyko sporto šventė.<br>S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 27, 2022, 9:31 AM

Ketvirtą kartą surengta „Stronger2GETHER“ sporto ir draugystės šventė startavo ketvirtadienį Nyderlandų ambasados rezidencijoje vykusiu oficialiu priėmimu, kuriame dalyvavo Nyderlandų futbolo žvaigždės Aron Winter, Sander Westerveld ir Claudia van den Heiligenberg, Nyderlandų krepšinio žaidėjai Rogier Jansen ir Peter van Paassen, buvęs Ukrainos futbolininkas Yevhen Levchenko, buvęs Lietuvos rinktinės futbolo žaidėjas Deividas Česnauskis su žmona Vaida, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos sporto grupės vadovas Rolandas Zuoza, Vokietijos, JAV, Čekijos, Norvegijos ambasadų atstovai, eFP NATO padalinių atstovai bei Blue-yellow.lt organizacijos atstovai.

Šio renginio iniciatorė, Nyderlandų ambasados Lietuvoje ambasadorė Bonnie Horbach džiaugėsi, kad renginys atlaikė įvairiausius pastarųjų metų išbandymus. „Smagu, kad jau ketvirtus metus turime galimybę susiburti drauge ir skleisti žinią apie bendrystės ir bendradarbiavimo svarbą, tvirtų ryšių kūrimą ir jų puoselėjimą diena iš dienos. Šiemet, karo Ukrainoje akivaizdoje, šis renginys įgavo dar didesnę prasmę ir reikšmę. Šiuo renginiu Nyderlandų Karalystė siunčia žinutę, kad turime bendradarbiauti ir kurti kartu su Lietuva. O šiais metais daugiausia dėmesio skyrėme Ukrainos vaikų integracijai į Lietuvos visuomenę“, – kalbėjo B. Horbach.

Penktadienį jungtinė Nyderlandų ir Lietuvos sporto žvaigždžių komanda lankėsi Rukloje. Ten jie ne tik bendravo su tarnybą Lietuvoje atliekančiais Nyderlandų bei Norvegijos kariais, bet ir sudalyvavo futbolo varžybose.

Šeštadienį finalinė renginio dalis įvyko Utenoje. Gausus vaikų būrys iš Lietuvos ir Ukrainos, drauge su NATO kariškiais varžėsi įvairiose Futbolotreneris.lt komandos parengtose futbolo rungtyse. Vaikai taip pat išmėgino jėgas ir jiems skirtoje NATO karių fizinio pasirengimo programoje. Jie ne tik žaidė, bet ir bendravo su kariais, sužinojo apie NATO pajėgas ir jų reikšmę pasaulio saugumui.

Renginį vainikavo Nyderlandų ir Lietuvos futbolo žvaigždžių rungtynės. Beveik valandą trukusioje futbolo dvikovoje buvęs „Liverpool FC“ vartininkas Sander Westerveld grūmėsi su geriausiu 2010 m. Lietuvos futbolininku Darvydu Šernu, buvęs Olandijos nacionalinės rinktinės žaidėjas, Europos čempionas Aron Winter stabdė aštrius buvusio Lietuvos rinktinės futbolininko Deivido Česnauskio reidus, aikštėje savo sugebėjimus demonstravo ir Nyderlandų moterų rinktinės futbolininkė Claudia van den Heiligenberg, bei buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas Arūnas Klimavičius ir kiti.

Nuotaikingos ir gan kovingos futbolo žvaigždžių akistatos smagiausiu akordu tapo baudinių serija, kurios metu vartininko pirštinėmis pasipuošęs D. Šernas įrodė, kad moka ne tik pelnyti įvarčius, bet ir sergėti vartus. Sėkmingas geriausio 2010 m. Lietuvos futbolininko pasirodymas vartų stačiakampyjė lėmė simbolinę mūsų šalies futbolo legendų pergalę, tačiau šioje šventėje pralaimėjusių nebuvo!

Vienas iš Futbolotreneris įkūrėjų Robertas Šuškevič po renginio teigė, kad labai geras jausmas vienoje aikštėje matyti vaikus iš Lietuvos, Ukrainos ir kitų šalių, kartu su eFP NATO pajėgomis, Nyderlandų bei futbolo legendomis. „Svarbiausia žinutė, kurią norėtųsi perteikti – bendrumo būtinybė ir svarba. NATO pajėgos yra čia tam, kad užtikrintų mūsų saugumą, o prireikus – padėtų gintis nuo agresorių. Renginio metu buvo aiškiai matyti, kad tie NATO kariai yra tokie patys žmonės, kurie futbolo ar krepšinio aikštėje taip pat mėgaujasi buvimu kartu. Tikiuosi, kad ateityje turėsime dar ne vieną galimybę tokiems renginiams, – vylėsi R. Šuškevič. – Džiaugiamės, kad Nyderlandų Karalystės ambasada ir ambasadorė Lietuvoje Bonnie Horbach pasitikėjo mumis ir sakome didžiulį ačiū už puikią patirtį. Taip pat norisi padėkoti Utenos savivaldybei, Utenos „Utenio“ futbolo klubui, Nyderlandų ir Lietuvos futbolo bei krepšinio legendomis bei puikiems „Utenio“ ir „Vilnius Football Academy“ treneriams už fantastišką renginį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.