Prancūzijos futbolininkės per pratęsimą pelnė įvartį ir žais Europos čempionato pusfinalyje

Šeštadienio vakarą Prancūzijos ir Nyderlandų moterų futbolo rinktinės susitiko 2022 m. Europos moterų čempionato ketvirtfinalyje. Susitikimą „New York“ stadione anglų Rotherhamo mieste po 120 minučių kovos laimėjo prancūzės 1:0 (0:0, 1:0).

 Prancūzės pateko į Europos čempionato pusfinalį.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Prancūzės pateko į Europos čempionato pusfinalį.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2022, 12:53 AM, atnaujinta Jul 24, 2022, 12:57 AM

Per pagrindinį akistatos laiką komandoms pasižymėti nepavyko, todėl rungtynės buvo žaidžiamas pratęsimą. 99-ąją minutę po VAR sistemos peržiūros buvo skirtas 11 metrų baudinys už Dominique Jansen nugriovimą baudos aikštėje.

Prancūzų gynėja Eva Perisset mušė baudinį – nors Nyderlandų vartininkė Daphne van Domselaer atspėjo smūgio kryptį, bet nesugebėjo atmušti kamuolio. Tai buvo vienintelis įvartis dvikovoje, kuris leido Prancūzijai žengti į pusfinalį. Ji iki tol tris čempionatus iš eilės žaidė turnyro ketvirtfinaliuose ir triskart krito.

Europos čempionato D grupės kovose Prancūzija buvo pirma, aplenkusi Belgiją, Islandiją ir Italiją, o Nyderlandų futbolininkės savo C grupėje buvo antros, nusileidusios Švedijai, tačiau aplenkusios Portugaliją ir Šveicariją.

Prancūzija pateko į turnyro pusfinalyje žais su Vokietija, o rungtynės vyks liepos 27 d. Kitame pusfinalyje kovos šeimininkės anglės ir švedės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.