Po istorinės „Žalgirio“ sėkmės Švedija tiesiog taršė „Malmö“ klubą – sirgaliai nušvilpė, o visi kartojo: „Fiasko“

Švedijos žiniasklaida po trečiadienį vykusių futbolo Čempionų lygos atrankos rungtynių, kuriose Vilniaus „Žalgiris“ išmetė iš svarbiausio žemyno turnyro Švedijos čempioną „Malmö“ klubą, buvo vieninga. Populiariausias žodis švedų naujienų leidiniuose buvo „fiasko“.

 Švedijos spauda vieningai sutarė: „Malmö“ per dvikovą su „Žalgiriu“ patyrė fiasko
 Švedijos spauda vieningai sutarė: „Malmö“ per dvikovą su „Žalgiriu“ patyrė fiasko
 Švedijos spauda vieningai sutarė: „Malmö“ per dvikovą su „Žalgiriu“ patyrė fiasko<br> E. Žaldario nuotr.
 Švedijos spauda vieningai sutarė: „Malmö“ per dvikovą su „Žalgiriu“ patyrė fiasko<br> E. Žaldario nuotr.
 Švedijos spauda vieningai sutarė: „Malmö“ per dvikovą su „Žalgiriu“ patyrė fiasko<br> E. Žaldario nuotr.
 Švedijos spauda vieningai sutarė: „Malmö“ per dvikovą su „Žalgiriu“ patyrė fiasko<br> E. Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-07-28 08:22, atnaujinta 2022-07-28 09:29

Švedijos futbolo apžvalgininkai jau po Vilniuje vykusių pirmųjų rungtynių nebedrįso teigti, kad „Malmö“ vis dar yra dvikovos favoritas. Vis dėlto švedai net baisiausiame košmare nesitikėjo, kad trečiadienį vakare Malmėje vaizdas, žvelgiant iš švedų pusės, bus toks graudus.

Tačiau švedams teko susitaikyti su tuo, kad Malmės Stadione Lietuvos čempionas Vilniaus „Žalgiris“, kurio starto vienuolikėje buvo vos vienas lietuvis, nugalėjo „Malmö“ komandą 2:0 ir tęs kovą dėl vietos Čempionų lygos grupių varžybose.

„Malmö“ fiasko. Čempionų lyga išgaravo“, – antraštėje Švedijos čempionų rezultatą įvertino „Aftonbladet“ leidinys. „Malmö“ net nebuvo atsidūrusi arti kelialapio į kitą etapą. Šeimininkų komandą nušvilpė jos sirgaliai“, – pirmojoje pastraipoje tęsė „Aftonbladet“.

Tą patį žodį antraštėje pavartojo kiti Švedijos nacionaliniai naujienų leidiniai. „Fiasko – „Malmö“ išmestas iš Čempionų lygos“, – parašė „Expressen“. „Malmö“ fiasko – kelionė Čempionų lygoje baigėsi“, – kolegoms antrino SVT televizijos interneto svetainė.

„Nors „Malmö“ turėjo aiškų pranašumą pirmajame kėlinyje „Žalgiris“ pasinaudojo vienintele proga 34-ąją minutę. O 52-ąją minutę uždanga Skanijos komandai visiškai nusileido, nes Renanas Oliveira iš trijų metrų nuotolio įmušė antrąjį įvartį. Šeimininkai neturėjo jokių realių galimybių atsitiesti, ir net jei buvo vilties kruopelė, ją sunaikino Andersas Christiansenas. Kapitonas buvo antrą kartą įspėtas ir tai, kaip išgaravo komandos Čempionų lygos svajonė, turėjo stebėti rūbinėje“, – svarbiausius rungtynių įvykius trumpai išdėstė „Aftonbladet“.

„Pralaimėjimas buvo labai netikėtas, nes „Malmö“, kuris nuo 2014 metų triskart pateko į Čempionų lygos grupių etapą, buvo aiškus favoritas. Švedijos lyga UEFA reitinge užima 23-iąją vietą, Lietuvos lyga – tik 40-ąją“, – prasčiau besigaudantiems futbolo situacijoje paaiškino SVT interneto svetainė.

„Sąlyga buvo aiški – kad patektų į kitą Čempionų lygos atrankos etapą, po Lietuvoje patirto košmaro „Malmö“ reikėjo laimėti namie. Bet „Žalgiris“ nugalėjo ir dabar Skanijos komandai Čempionų lygos kelionė baigėsi“, – rašė „Expressen“.

„Pastangos žaidžiant su „Žalgiriu“ atrodė gerai, bet pasekmės buvo siaubingos, – Malmės futbolininkų žaidimą įvertino „Expressen“ apžvalgininkė Therese Stromberg. – „Malmö“ turėjo kamuolį, bet beveik nieko nesukūrė. Svečių komanda neatrodė ne pusė tiek stipri, kiek šeimininkų, bet svečiai aikštėje padarė dukart daugiau. Jei „Malmö“ kūrė pusproges, „Žalgiris“ mušė įvarčius.

„Tamsus „Malmö“ europinis vakaras – dar kartą pralaimėjo ir iškrito iš Čempionų lygos atrankos“, – iškart po rungtynių skelbė vieno iš didžiausių Skanijos leidinių „Sydsvenskan“ interneto svetainės antraštė. „Dangus virš Stadiono buvo toks pat tamsus, kaip „Malmö“ vakaras Čempionų lygoje. Vietoj to, kad panaikintų vieno įvarčio atsilikimą, kurį parsivežė po pirmųjų rungtynių, „Malmö“ atsakomąsias rungtynes pralaimėjo 0:2“, – tęsė „Sydsvenskan“.

„Žalgiris“ nužudė „Malmö“ svajones Čempionų lygoje“, – kitą straipsnį pavadino „Sydsvenskan“, kurio manymu, trečiadienį Stadione vykusios rungtynes „Malmö“ klubui buvo svarbiausios šiais metais.

„Sydsveskan“ pastebėjo, kad Lietuvos čempionų pergalė Malmėje buvo ypatinga dar ir dėl to, kad „Malmö“ futbolininkai, nuo tada, kai 2009 metais pradėjo žaisti naujajame Stadione (Malmėje šio miesto futbolo stadionas taip ir vadinamas – Stadionas), namie nepralaimėjo nė vienerių Čempionų lygos atrankos rungtynių. „Žalgiris“ tapo pirmąja Stadione laimėjusia užsienio komanda.

„Didelių galimybių kelias virto neįveikiama įkalne, – rašė „Sydsvenskan“ apžvalgininkas Janas Jonssonas. – „Malmö“, kurios tikslas buvo grupių etapas, patyrė didelę nesėkmę. Kyla daug klausimų, kur komandą veda jos treneris Milošas Milojevičius“.

Apie trenerį jau antraštėje užsiminė „Dagens Nyheter“ leidinys: „Malmö“ sirgaliai iškritus iš Čempionų lygos: „Milošai“ išeik“.

Švedai po Čempionų lygos atrankoje patirto fiasko galėjo pasiguosti nebent dėl to, kad „Malmö“ tęs kovą žemesnio rango turnyre ir Europos lygos atrankos trečiajame etape žais su įveikiamu varžovu – „Dudelange“ klubu iš Liuksemburgo.

Tačiau „Malmö“ sirgaliai jau įsitikino, kad įveikiami varžovai ne visuomet būna įveikiami. „UEFA sukūrus daugiau turnyrų, klubai gauna daugiau parašiutų, – rašė Th.Stromberg iš „Expressen“. – „Malmö“ nusileido į Europos lygos atranką ir, jei ten sėkmingai nenusileis, galės bandyti leistis Konferencijos lygoje. Popieriuje vis dar yra gera galimybė šį sezoną patekti į grupių etapą, bet niekas nebegali pasitikėti tuo, kas yra popieriuje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.