Ukraina reiškia „liūdesį“ dėl per futbolo rungtynes Stambule skanduotos V. Putino pavardės

Ukrainos ambasadorius Turkijoje ketvirtadienį išreiškė „liūdesį“ dėl to, kad išvakarėse per UEFA Čempionų lygos atrankos etapo futbolo rungtynes Stambule, kuriose žaidė Kyjivo „Dynamo“, buvo skanduojama Rusijos prezidento vardas ir pavardė.

„Fenerbahce“ ir „Dynamo“ komandų akistata Čempionų lygosd atrankoje Stambule
„Fenerbahce“ ir „Dynamo“ komandų akistata Čempionų lygosd atrankoje Stambule
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2022, 7:00 PM

Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtuose vaizduose matyti, kaip trečiadienį sausakimšame stadione po pirmojo „Dynamo“ įvarčio į Stambulo „Fenerbahce“ komandos vartus dalis žiūrovų skandavo „Vladimiras Putinas“.

Ukrainiečiai laimėjo tas rungtynes rezultatu 2:1, o pirmosios varžybos, dėl Rusijos invazijos surengtos Lenkijoje, pasibaigė lygiosiomis.

Kyjivo „Dynamo“ pateko į trečiąjį atrankos etapą, o „Fenerbahce“ iškrito.

Panašu, kad „Fenerbahce“ gerbėjai po pirmojo ukrainiečių įvarčio skanduodami „Vladimiras Putinas“ bandė suerzinti „Dynamo“ sirgalius.

Futbolas yra sąžiningas žaidimas. Vakar Kyjivo „Dynamo“ buvo stipresni“, – tviteryje rašė Ukrainos ambasadorius Turkijoje Vasylis Bodnaras.

„Labai liūdna girdėti, kaip „Fenerbahce“ sirgaliai palaiko rusų žudiką ir agresorių, kuris bombardavo mūsų šalį“, – pridūrė diplomatas.

„Esu dėkingas draugiškiems Turkijos žmonėms už paramą Ukrainai ir už tai, kad atsižvelgė į nederamus sirgalių veiksmus“, – sakė V. Bodnaras.

„Nesitikėjau tokios skanduotės, – savo ruožtu Turkijos žiniasklaidai sakė „Dynamo“ treneris rumunas Mircea Lucescu. – Gaila.“

„Smerkiame bet kokius bandymus susieti mūsų šalį ir mūsų klubą su šiuo politiniu klausimu. „Fenerbahce“ dar kartą primena visuomenei poziciją, kad sportas ir politika visada turi būti atskirti vienas nuo kito“, – pareiškė Turkijos vicečempiono spaudos tarnyba.

Rusijos prezidentas V. Putinas vasario 24-ąją pasiuntė kariuomenę į Ukrainą, teigdamas, kad kaimyninė šalis turi būti „denacifikuota“ ir „demilitarizuota“. Tuo metu Kyjivas ir Vakarų šalys sako, kad ši agresija yra neišprovokuota ir nepagrįsta.

Karas jau nusinešė tūkstančius gyvybių, o per rusų raketų ir artilerijos atakas prieš Ukrainos miestus kasdien toliau žūsta civiliai gyventojai.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas bando pasiekti, kad jo šalis, kuri, nors ir priklauso NATO, palaiko gerus santykius tiek su Maskva, tiek su Kyjivu, taptų diplomatinių pastangų, kuriomis siekiama sustabdyti penkis mėnesius trunkantį karą, centru.

Praėjusią savaitę R. T. Erdoganas Teherane susitiko su V. Putinu. Tai buvo pirmas jųdviejų susitikimas nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios.

Jiedu vėl susitiks rugpjūčio 5 dieną Juodosios jūros pakrantės kurorte Sočyje.

Kyjivo „Dynamo“ ir kita Ukrainos lygos lyderė Donecko „Šachtar“ sužaidė keletą draugiškų rungtynių Europoje, siekdamos surinkti lėšų nuo karo nukentėjusioms šeimoms.

Birželį vykusias draugiškas „Šachtar“ rungtynes su „Fenerbahce“ Stambule stebėjo daug nuo karo į Turkiją pabėgusių ukrainiečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.