Bendruomenių futbolo komandų turnyro dalyvės įrodė, kad galima žaisti ir be teisėjo

Ringauduose (Kauno r.) vykęs bendruomenių futbolo turnyras tapo puikia galimybe išmėginti savo jėgas aikštėje bendraminčių gretose. Šeimininkams nuotaikos nesugadino net geriau pasirodę varžovai.

Rungtynės vyko naudojant netradicinių matmenų futbolo vartus.<br>B.Štampachovos nuotr.
Rungtynės vyko naudojant netradicinių matmenų futbolo vartus.<br>B.Štampachovos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2022, 3:33 PM

Turnyre dalyvavo penkios komandos – dvi komandos iš Ringaudų, po vieną iš Vilkijos ir Zapyškio (Kauno r.), taip pat Lakštučių (Vilkaviškio r.) futbolo mėgėjai. Jos varžėsi Ringaudų bendruomenės daugiafunkcėje sporto aikštelėje.

Komandos žaidė vieno rato sistema. Rungtynės vyko naudojant netradicinių matmenų futbolo vartus su 4 dydžio kamuoliu. Komandos kovėsi po vieną kėlinį, trunkantį 12 minučių.

„Turnyro metu komandos žaidė be teisėjų, taip siekiant skatinti garbingo žaidimo principus. Bendruomenių komandose žaidė tiek vyrai, tiek moterys“, – pasakojo vienas turnyro rengėjų Martynas Karpavičius.

Sužaidus visas rungtynes, paaiškėjo, kad pirmoji vieta atiteko Lakštučių komandai, antrąją vietą užėmė Zapyškio futbolo mėgėjai, trečiosios vietos prizai atiteko Vilkijos atstovams.

Rezultatyviausiu turnyro žaidėju tapo vienuolikametis Marius Buividavičius iš Lakštučių, įmušęs 4 įvarčius, o geriausia turnyro žaidėja išrinkta Liucija Fedorčak iš Vilkijos.

Prizus jiems įsteigė futbolo entuziastas Algirdas Kvalkauskas.

„Futbolo turnyrai – puiki galimybė bendruomenėms aktyviai praleisti laiką kartu. Visada siekiu, kad juose dalyvautų ne tik mokantys žaisti futbolą aistruoliai, bet ir nieko bendra su šia sporto šaka neturintys žmonės, norintys išbandyti savo galimybes“, – pasakojo M.Karpavičius. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.