„Kauno Žalgirio“ salės futbolininkų laukia grėsmingas varžovas, nors turnyras vyks Lietuvoje

„Kauno Žalgirio“ klubui vėl patikėta teisė rudenį surengti UEFA „Futsal“ Čempionų lygos pagrindinio etapo turnyrą Lietuvoje. Prastesnė naujiena – dėl kelialapio į kitą etapą teks kautis su grėsminga Italijos komanda.

Praėjusį UEFA „Futsal“ Čempionų lygos sezoną „Kauno Žalgiriui“ teko kautis su garsiąja „Barcelona“ (Ispanija).<br>„Kauno Žalgirio“ nuotr.
Praėjusį UEFA „Futsal“ Čempionų lygos sezoną „Kauno Žalgiriui“ teko kautis su garsiąja „Barcelona“ (Ispanija).<br>„Kauno Žalgirio“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2022, 4:41 PM, atnaujinta Jul 30, 2022, 4:42 PM

2022–2023 metų sezoną kauniečiai pasitinka šiek tiek smuktelėję Europos klubų reitinge. Pernai nepavykus įveikti pagrindinio etapo Lietuvos salės futbolo čempionas „Kauno Žalgiris“ iš devintos vietos nukrito į tryliktą.

Praėjusią savaitę ištraukti burtai, kurių metu komandos suskirstytos į grupes po keturias ekipas. Į elitinį etapą pateks tik grupės nugalėtojas.

Varžybos numatytos spalio 25–30 dienomis, tačiau kol kas nežinoma, kurioje Lietuvos arenoje kausis komandos.

Italai – ne svajonių varžovai

Ištraukus burtus paaiškėjo, kad „Kauno Žalgiriui“ 7-ojoje grupėje teks išbandyti jėgas su Italijos klubu „Cittá di Eboli“.

Šioje grupėje taip pat atsidurs preliminaraus etapo A ir C grupių nugalėtojai. A grupėje burtai suvedė Suomijos, Juodkalnijos, Andoros ir Islandijos čempionus, C grupėje jėgas išmėgins Armėnijos, Anglijos, Latvijos ir Gibraltaro atstovai.

„Visada galima tikėtis geresnių burtų“, – svarstė „Kauno Žalgirio“ klubo vadovas Darius Gurskis.

Jis neslėpė, kad Italijos „Cittá di Eboli“ komanda buvo ta, su kuria kauniečiai nenorėjo susitikti aikštėje, nes tai grėsmingas varžovas. Abi komandos turi ir panašumų – jose svarbus vaidmuo tenka futbolininkams iš Brazilijos.

D.Gurskis spėjo, kad preliminaraus etapo grupių nugalėtojais turėtų tapti „Yerevan“ (Armėnija) ir „KMF Titograd“ (Juodkalnija) komandos.

„Grupės varžybas laimėjusios ekipos negali būti silpnos“, – įsitikinęs klubo vadovas.

Paskelbė svarbiausią norą

Nors kauniečiams patikėta surengti pagrindinio etapo turnyrą, kol kas neaišku, kuri arena bus pasirinkta.

„Labai norėtume žaisti Kaune, tačiau vien mūsų noro neužtenka“, – kalbėjo D.Gurskis. Jis neslėpė, kad klubo vadovų akys krypsta į Kauno sporto halę, kurios atnaujinimo darbai jau beveik baigti ir rudenį ji tikrai bus tinkama varžyboms.

„Žalgirio“ arena turnyro rengėjams gali būti per brangi, todėl neatmetama galimybė turnyrą rengti Prienuose, Alytuje arba Jonavoje.

UEFA organizacijai apie pasirinktą varžybų areną reikia pranešti iki rugpjūčio 30 dienos.

Ryškėja komandos kontūrai

Vos pasibaigus sezonui klubo vadovai pradėjo rikiuoti gretas būsimoms kovoms ir jau birželio pradžioje pranešė, kad savo sudėtyje dar metams išsaugojo ilgametį komandos ir Lietuvos salės futbolo rinktinės kapitoną Justiną Zagurską.

Žalius-baltus marškinėlius taip pat vilkės kitas patyręs Lietuvos salės futbolo rinktinės narys Lukas Sendžikas. 29 metų futbolininkas „Kauno Žalgirio“ klube rungtyniauja nuo 2019-ųjų, o pernai buvo vienas pretendentų į geriausio Lietuvos salės futbolininko apdovanojimą.

Kauno komandai vėl talkins du pažįstami futbolininkai iš Brazilijos – klubas pratęsė sutartis su Arthuru ir Marcelo. Arthuras praėjusį sezoną Lietuvos „Futsal“ A lygoje ir LFF taurėje pelnė 13 įvarčių. Brazilas buvo pripažintas naudingiausiu viso 2021–2022 metų „Futsal“ A lygos sezono žaidėju.

Lietuvos čempionams talkins dar vienas brazilas – juo tapo vieno garsiausių pasaulyje salės futbolo trenerių Cacau sūnus 23 metų Ricardo. Dar 2016-aisiais vaikinas atvyko į Čekiją ir prisijungė prie Chrudimo „Era-Pack“ klubo, su kuriuo tapo šalies čempionu ir iškovojo taurę.

Kitais metais brazilas persikėlė į Prahos „Sparta“ klubą, o sezoną užbaigė „Lucenec“ klube Slovakijoje. Iki 2020-ųjų ten rungtyniavęs Ricardo taip pat tapo ir šios šalies čempionu.

Pastaruoju metu futbolininkas žaidė Vengrijoje, Budapešto „Ujpest“ klube ir per dvejus metus tapo vienu komandos lyderių. Per 56 rungtynes talentingas futbolininkas pelnė net 33 įvarčius.

Kauno ekipai ir toliau vadovaus tas pats trenerių štabas su Dentinho, Edvinu Alimkinu ir Joao Batista Lopo De Queirozu Junioru priešakyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: narystės ES 20-mečio proga sveikinimai iš U. von der Leyen