„Fenerbahce“ sirgalių skanduotė „Vladimir Putin“ klubui skaudžiai atsirūgo – UEFA kirto negailestingai

Sirgalių bandymas išmušti iš vėžių varžovą, skanduojant šalies agresorės prieš Ukrainą Rusijos prezidento Vladimiro Putino vardą klubui kainavo nemenkus pinigus.

Kijevo „Dynamo“ ir Stambulo „Fenerbahce“ dvikovos monentas.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Kijevo „Dynamo“ ir Stambulo „Fenerbahce“ dvikovos monentas.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-05 23:30

UEFA nubaudė Stambulo „Fenerbahce“ ekipą po to, kai šio klubo sirgaliai stadione skandavo Rusijos prezidento Vladimiro Putino pavardę per liepą vykusias UEFA Čempionų lygos atrankos rungtynes su Kijevo „Dinamo“ komanda. Šioje akistatoje ukrainiečiai šventė pergalę 2:1.

Turkijos klubas gavo solidų antausį: buvo nubaustas 50 000 eurų bauda, vienerioms rungtynėms stadionas bus dalinai uždarytas – bus leista tarptautines rungtynes stebėti tik 5 000 sirgalių, o turkams patekus per dvejus metus į kokį nors UEFA pagrindinį turnyrą, stadionas bus diskvalifikuotas vienerioms rungtynėms.

UEFA nurodė, kad bausmė skirta už „daiktų mėtymą ant vejos ir provokuojančias įžeidžiančias žinutės – neleistinas skanduotes“.

Liepos 27-ąją Stambule vykusias rungtynes ​​Kijevo „Dinamo“ laimėjo 2:1, o pirmajame mače, kuris dėl karo Ukrainoje vyko Lenkijoje, komandos išsikyrė 0:0.

Tūkstančiai „Fenerbahce“ sirgalių prisijungė prie skanduotės stadione „Vladimir Putin“ po to, kai jų komanda praleido įvartį.

Skanduotė, kurios pagrindiniu veikėju buvo karą prieš Ukrainą pradėjusios Rusijos prezidentas, nuskambėjo tuomet, kai „Dinamo“ vidurio puolėjas Vitalijus Buyalskyi pelnė įvartį ir rankomis pavaizdavo erelio skrydį.

Dalis Stambulo ekipos sirgalių buvo įsitikinę, kad tokiu gestu buvo pagerbtas kitas Stambulo klubas „Besiktas“, kuris yra aršus „Fenerbahce“ oponentas.

Kaip aiškino „Fenerbahce“ klubo atstovai, tokie sirgalių veiksmai ir skanduotės jokiu būdu neatspindi klubo pozicijos.

„Dar kartą primename visuomenei savo poziciją, kad sportas ir politika visada privalo būti atskirti vienas nuo kito“, – rašoma „Fenerbahce“ pranešime.

„Dinamo“ vyriausiasis treneris rumunas Mircea Lucescu po rungtynių protestuodamas dėl tokio išpuolio nepasirodė spaudos konferencijoje, tačiau Ukrainos žurnalistams sakė: „Nesitikėjau tokių skanduočių. Labai gaila, kad žudikas naudojamas kaip skanduočių herojus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.