Praeityje Ukrainos futbolo legendai V. Putino tarta frazė įgijo kitokį atspalvį: „Dabar tie žodžiai skamba grėsmingiau“

Kai kada netikėti susitikimai ir tam tikros frazės po kurio laiko turi visiškai kitus atspalvius, nei pasakyti tuo metu. Rusijos sukeltas karas Ukrainoje verčia kitaip pasižiūrėti į situacijas, į kurias buvo patekę rusai ir ukrainiečiai.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas<br>Reuters/scanpix nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas<br>Reuters/scanpix nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas<br>Scanpix/FP nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas<br>Scanpix/FP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-08-17 16:51

Buvęs Ukrainos futbolo rinktinės trenerio Andrijaus Ševčenkos spaudos atstovas Nikolajus Vasilkovas žiniasklaidai pasakojo, kaip dabartinis agresorės Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas susitiko su ukrainiečių nacionalinės ekipos nariais ir su apmaudu įteikė jiems ir žvaigždei A.Ševčenkai laikrodį.

Futbolininko ir ilgamečio rusų prezidento keliai susikirto 1999 metais po lemiamų atrankos rungtynių tarp Rusijos ir Ukrainos rinktinių, kuriose buvo kovojama dėl kelialapio į 2000-ųjų Europos čempionatą.

Tąkart A.Ševčenkos įvartis rungtynių pabaigoje atėmė iš Rusijos rinktinės galimybę patekti į pagrindinį turnyrą – ukrainiečiai prasimušė į atkrintamąsias kovas, užimdami antrąją vietą, o rusai liko treti.

Jei Rusijos ekipa būtų laimėjusi prieš Ukrainą, ji 4-oje grupėje butų pirmoje vietoje ir aplenktų Prancūziją bei patektų į Euro-2000. Įdomu, kad tame čempionate pergalės taurę kėlė prancūzai, finale 2:1 įveikę italus.

Tačiau tame svarbiame mače pirmaujant rusams 1:0, 88-ją min. A.Ševčenka pelnė išlyginamąjį įvartį ir mačas baigėsi 1:1.

„Tuomet Vladimiras Putinas buvo dar ne prezidentas, o ministras pirmininkas. Po Rusijos ir Ukrainos rungtynių jis abiejų komandų žaidėjams padovanojo po laikrodį. Kai jis buvo prie ukrainiečių, priėjo prie A.Ševčenkos, davė laikrodį ir jam aiškiai ištarė: „O tave aš įsiminsiu“.

Tuomet tai atrodė tik taip, lyg jis nesidomi futbolu, nors A.Ševčenka jau tuomet buvo garsus futbolininkas. Dabar tie žodžiai skamba grėsmingiau“, – cituoja Sport.ua spaudos atstovą N.Vasilkovą.

A.Ševčenka per savo karjerą žaidė Kijevo „Dinamo“, italų „Milan“ ir Londono „Chelsea“ komandose. 2004 m. jis laimėjo Auksinio kamuolio rinkimus. Kaip treneris 2016–2021 metais vadovavo Ukrainos futbolo rinktinei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.