Vilniaus „Žalgiris“ atranką į Europos lygą pradėjo minimaliu pralaimėjimu Bulgarijoje

Vilniaus „Žalgiris“ ketvirtadienį tęsė savo istorinį žygį Europoje. UEFA Europos lygos atrankoje lietuviai išvykoje 0:1 (0:1) nusileido Bulgarijos čempionams, Razgrado „Ludogorets“

Atranka į UEFA Europos lygą: „Ludogorets“ – „Žalgiris“<br>T.Bauro nuotr.
Atranka į UEFA Europos lygą: „Ludogorets“ – „Žalgiris“<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2022, 8:17 PM, atnaujinta Aug 18, 2022, 10:48 PM

Vilniečiai įvartį į savo vartus praleido jau antrąją minutę. Po standartinės situacijos prie lietuvių vartų Ivanas Tatomirovičius nesėkmingai sužaidė gynyboje ir pasiuntė kamuolį į savus vartus.

Šeimininkai pirmojo kėlinio viduryje turėjo puikią progą padvigubinti persvarą, tačiau Kirilo Despodovo smūgis iš kelių metrų skriejo į vartų virpstą.

Pirmąjam kėliniui einant prie pabaigos situaciją ir toliau kontroliavo Bulgarijos klubas, o vilniečių gretose geltonas korteles užsidirbo Oliveris Buffas ir Saulius Mikoliūnas.

Po pertraukos „Žalgiris“ atrodo kur kas geriau nei pirmajame kėlinyje. Sužaidus 15 minučių antroje rungtynių pusėje svečiai vis dažniau kontroliuoja kamuolį prie „Ludogorets“ vartų, tačiau pavojingų progų susikurti nepavyksta.

64-ąją minutę rezultatas galėjo tapti lygus. Renanas Oliveira varžovų baudos aikštelėje suklaidino varžovus ir iš kelių metrų smūgiavo į vartus, tačiau po kamuoliu griuvęs Razgrado klubo kapitonas Antonas Nedyalkovas apsaugojo savo komandos vartus.

Rungtynėms einant link pabaigos vis dažniau atakuoti pradėjo „Ludogorets“ futbolininkai. 82-ąją minutę „Žalgirio“ baudos aikštelėje krito Ivanas Yordanovas, tačiau teisėjas įžvelgė bulgaro vaidybą, už kurią saugui skyrė geltoną kortelę.

Matias Tissera verždamasis link „Žalgirio“ vartų įspyrė Edvinui Gertmonui į veidą. Po kontakto vartų sargas kelias minutes praleido gulėdamas ant vejos. Lietuviui buvo prakirstas smakras, kraujas taip pat bėgo ir iš nosies, tačiau vilniečių laimei žaidėjas galėjo tęsti rungtynes.

Trečią teisėjo pridėtą minutę Donatas Kazlauskas užsidirbo antrą geltoną kortelę ir buvo išvytas iš rungtynių.

Šeimininkai dar galėjo pasinaudoti kiekybine persvara, tačiau paskutinėmis rungtynių minutėmis herojiškai savo vartus apsaugojo E.Gertmonas.

Vilniaus klubas jau spėjo šį sezoną įsirašyti savo pavadinimą į Lietuvos futbolo istoriją. Įveikę pirmuosius du UEFA Čempionų lygos atrankos etapus žalgiriečiai užsitikrino vietą UEFA Europos konferencijų lygoje ir tapo pirmuoju Lietuvos klubu patekusiu į Europinio turnyro grupių etapą.

Sostinės klubui trečiojo UEFA Čempionų lygos atrankos etapo įveikti nepavyko. Jame „Žalgiris“ bendru rezultatu 1:6 nusileido Bodės „Glimt“ ekipai.

„Ludogorets“ iš Čempionų lygos iškrito 3:6 pralaimėję Zagrebo „Dinamo“ komandai.

Atsakomoji dvikova Vilniuje vyks rugpjūčio 25 dieną.

Jei vilniečiai laimės šią seriją – dalyvaus UEFA Europos lygos grupių etape, jei pralaimės – UEFA Europos konferencijų lygos grupių etape.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.