„Žalgiris“ namuose be vargo patiesė „Jonavą“

Vilniaus „Žalgiris“ toliau sėkmingai žygiuoja „Optibet A lygos“ pirmenybėse. 23-iajame ture Lietuvos čempionai namuose 3:1 (1:0) susitvarkė su „Jonava“ ir iškovojo septintą pergalę iš eilės.

Vilniaus „Žalgiris“<br>E.Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr.
Vilniaus „Žalgiris“<br>E.Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr.
Vilniaus „Žalgiris“<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus „Žalgiris“<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 21, 2022, 11:43 PM, atnaujinta Aug 22, 2022, 12:18 AM

Nuo rungtynių pradžios „žalgiriečiai“ susidūrė su rimtu svečių pasipriešinimu. Tadas Eliošius ambicingu smūgiu išbandė vartininko Tomislavo Dukos pirštinių tvirtumą, o Davidui Angeloffui nepavyko pasinaudoti Joelio Bopesu klaida ir jis smūgiavo virš vartų.

„Žalgiris“ taip pat kėlė nemalonumų „Jonavos“ gynybai. Po pastarųjų neapdairaus žaidimo Mantas Kuklys baudos aikštelėje kamuolį smūgiavo šalia virpsto.

Kėlinio pabaigoje Vladimiro Čeburino auklėtiniams pavyko pralaužti ledus. Greitoje atakoje Renanas Oliveira pasinaudojo Petaro Mamičiaus perdavimu ir pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

Po pertraukos „Jonava“ grasino šeimininkų vartams. Jau pirmą minutę Juanas Corrinas atliko pavojingą šūvį, o kiek vėliau standartinėje situacijoje Vadymas Maščenka laimėjo dvikovą „antrajame aukšte“, bet smūgiavo galva kiek netiksliai.

Visgi „Žalgiris“ savo progomis naudojosi geriau. 58 minutę arbitras skyrė vienuolikos metrų baudos smūgį už Augusto Vantomme pražangą prieš Francį Kyeremeh, o baudinį šaltakraujiškai realizavo Josipas Tadičius.

Likusioje rungtynių dalyje iniciatyvą savo rankose turėjo vilniečiai ir įprasmino tai trečiu įvarčiu. Gražiame komandiniame išpuolyje Joelis Bopesu prasiveržė į baudos aikštelės giliumą ir nepagailėjo perdavimo J. Tadičiui, kuris vienu lietimu tiksliai smūgiavo į vartus.

87 minutę „Jonava“ sušvelnino rezultatą – kontratakoje po J. Corrino perdavimo pasižymėjo Marius Ganusauskas. Tai ir buvo paskutinis rungtynių akcentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.