„Arsenal“ laimi jau penkis mačus iš eilės, E. Haalandas, pelnęs 3 įvarčius, pasiekė lygos rekordą „Liverpool“ stebuklingai išsigelbėjo

Angijos „Premier“ lygoje trečiadienio vakarą savo mačus žaidė abu pirmaujantys čempionate klubai ir jie į savo sąskaitą įsirašė po tris taškus. Tuo tarpu šalies vicečempionas „Liverpool“ tik stebuklo dėka išplėšė pergalę 98-ąją mačo minutę.

E.Haalandas pasiekė naują rekordą lygoje – įmušęs penktame ture 3 įvarčius jis iš viso per penkis mačus pelnė 9 įvarčius.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
E.Haalandas pasiekė naują rekordą lygoje – įmušęs penktame ture 3 įvarčius jis iš viso per penkis mačus pelnė 9 įvarčius.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2022, 11:33 PM, atnaujinta Sep 1, 2022, 12:13 AM

Tris taškus iškovojo „Manchester City“, sutriuškinęs „Nottingham Forest“ ekipą net 6:0 (3:0). Pirmuosius tris įvarčius 12-ąją, 23-iąją ir 38-ąją min. pelnė naujasis Mančesterio lyderis ir įvarčių mašina norvegas E.Haalandas.

Antramė kėlinyje varžovą pribaigė 50 min. pasižymėjęs J.Cancelo ir du įvarčius – 65-ąją ir 87-ąją min. – pridėjęs J.Alvarezas.

Erlingas Haalandas pasiekė naują lygos rekordą, per penkis turus įmušęs jau 9 įvarčius.

Iki tol geriausias pasiekimas priklausė kitam „Manchester City“ žaidėjui Sergio Aguero ir Michaelui Quinnui („Coventry“), kurie per penkis mačus buvo įmušę po 8 įvarčius.

Be to, jis tapo vos šeštuoju žaidėju, kuris pelnė po tris įvarčius dvejuose mačuose iš eilės.

Dar nė vieno mačo nepralaimėjęs čempionate Londono „Arsenal“ 2:1 (1:0) privertė pasiduoti itin sunkiai čempionate startavusią Birmingamo „Aston Villa“.

Londono ekipa pirmavo po J.Jesuso pelnyto įvarčio 30-ąją min., bet svečiai antrame kėlinyje – 74 min. po D.Luizo smūgio  – išlygino rezultatą. Tačiau ilgai džiaugtis lygybe negalėjo – po 3 minučių ir vėl „Arsenal“ į priekį išvedė G.Martinellis.

Tai vos ketvirtas kartas „Arsenal“ istorijoje, kai čempionatą jis pradeda penkiomis pergalėmis iš eilės. Tai buvo 1930-ųjų, 1947-ųjų sezonuose, kai ekipa tapo čempione ir 2004-siais, kai klubas finišavo antras.

Tad „Arsenal“ su 15 taškų žengia pirmas, „Manchester City“ su 13 taškų – antras.

Šiaip ne taip iš bėdų išsigelbėjo „Liverpool“ ekipa. Nors ji jau pirmame kėlinyje atsiliko nuo „Newcastle United“, tačiau galiausiai per teisėjo pridėtą 8-ąją minutę pelnė pergalingą įvartį ir šventė pergalę 2:1 (0:1)

Jau pirmosiose savo rungtynėse už „Newcastle“ 38 min. įvartį pelnė A.Isakas.

Rugpjūčio 26 dieną iš ispanų „Real Sociedad“ už 65 milijonus eurų persikėlęs puolėjas savo debiutą „Premier“ lygos 5-ojo turo rungtynėse pažymėjo įspūdingu smūgiu. Tik antrame kėlinyje 61 min. R.Firmino rezultatą išlygino.

Kaip jau atrodė, kad mačas baigsis lygiosiomis, o teisėjo pridėtos 8 min. ištirpo,  98-ąją min, Fabio Carvalho puikiu smūgiu nukreipė kamuolį į artimąjį vartų kampą ir išplėšė „Liverpool“ dramatišką pergalę 2:1. Ji leido vicečempionams surinkti jau 8 taškus ir palypėti iki penktosios vietos.

Anglijos „Premier“ lygos trečiadienio mačai:

„Manchester City“ – „Nottingham Forest“ 6:0

Londono „Arsenal“ – Birmingamo „Aston Villa“ 2:1

„Bournemouth“ – „Wolverhampton“ 0:0

„West Ham United“ – „Tottenham Hotspur“ 1:1

„Liverpool“ – „Newcastle United“ 2:1

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.