Komentatorius E. Kvitkauskas: įvardino didžiausias Anglijos „Premier“ lygos intrigas

Futbolų fanų dėmesio centre – rugpjūčio pradžioje startavusios populiariausios pasaulyje Anglijos „Premier“ lygos varžybos, kur dėl čempionų titulo kovoja 20 komandų. „Viaplay“ futbolo komentatorius Ervinas Kvitkauskas dalijasi įžvalgomis, kokie komandų pokyčiai bus esminiai veiksniai, nulemsiantys laimėtojų vardą.

Anglijoje vyksta nuožmūs futbolo mūšiai.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Anglijoje vyksta nuožmūs futbolo mūšiai.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2022, 9:51 AM

„Be jokios abejonės, svarbiausi ir karščiausi „Premier“ lygos naujokai – Erling Haaland ir Darwin Nunez. Du jauni, alkani, vieni iš talentingiausių pasaulio puolėjų papildė du stipriausius lygos klubus ir didžiausius konkurentus kovoje dėl titulo – atitinkamai „Manchester City“ ir „Liverpool“. Ši puolėjų dvikova – dar vienas puikus prieskonis „Premier“ lygai“, – komentuoja E. Kvitkauskas.

Jis atkreipia dėmesį, kad įvyko ir nemažai perėjimų pačios „Premier“ lygos viduje. Skambiausi ir svarbiausi pasikeitimai: Gabriel Jesus – iš „Manchester City“ į „Arsenal“, Raheem Sterling – iš „Manchester City“ į „Chelsea“ ir Richarlison de Andrade – iš „Everton“ į „Tottenham Hotspur“.

Didžiausiu lygos praradimu komentatorius įvardija Sadio Mane išvykimą, mat senegalietis kelis sezonus buvo vienas geriausių lygos futbolininkų bei labai svarbus pergalių kalvis „Liverpool“ komandai.

„Čempionai iš Mančesterio gavo aukščiausios prabos puolėją, kurio ši komanda neturėjo. Tai dar labiau sustiprina „miestiečių“ šansus kovoje dėl titulo. Puikiais naujais žaidėjais pasistiprino Šiaurės Londono klubai, todėl „Arsenal“ ir „Tottenham Hotspur“ laikyčiau rimtais pretendentais finišuoti pirmajame ketverte“, – dalijasi prognozėmis E. Kvitkauskas.

„Po Alex Ferguson pasitraukimo „United“ per dešimtmetį išbandė įvairius variantus, tačiau naujojo mesijo taip ir nerado. Ar juo taps futbolo specialistas iš Nyderlandų – parodys laikas“, – teigia „Viaplay“ komentatorius.

Europos transferų rinkoje „Premier“ lygos klubai tradiciškai buvo patys aktyviausi ir švaistėsi didžiausiomis pinigų sumomis. Vieni savo komandų sudėtį stiprino siekdami aukščiausių tikslų, kiti norėdami išlikti elite, bet buvo ir tokių, kurie savo lyderius prarado.

„Pernai „Everton“ tik per plauką išsaugojo vietą „Premier“ lygoje, o prieš naująjį sezoną dar ir atsisveikino su komandos lyderiu Richarlison. Atsivėrusią skylę reikės lopyti kuo skubiau, kitu atveju šis sezonas „irisams“ gali būti dar sudėtingesnis“, – tvirtina E. Kvitkauskas.

Jis tęsia sakydamas, kad Anglijos futbolo lygoje intrigos ir staigmenų niekada netrūksta. Jeigu kovoje dėl titulo galima išskirti du gan ryškius favoritus, tai lenktynėse dėl Čempionų lygos vietų favoritus nuspėti labai sudėtinga.

„Nemaža dalis vidutiniokų atrodo ūgtelėję ir pasiruošę dar rimčiau kautis dėl vietos po saule. Startuojant šiam sezonui, labai sunku išskirti ir galimus autsaiderius, todėl neabejoju, kad mūsų laukia labai nenuspėjamas ir intriguojantis „Premier“ lygos sezonas“, – reziumuoja futbolo komentatorius.

Nuo rugpjūčio 5 d. visas 380 „Premier“ lygos rungtynių galima tiesiogiai stebėti per „Viaplay“. Pasaulinio lygio rungtynes „Viaplay“ siūlo žiūrėti su vietinių komentatorių balsais.

„Viaplay Group“ teisę transliuoti „Premier“ lygą turi iki 2028 m., visas transliacijas galima žiūrėti per įvairiausius išmaniuosius įrenginius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.