G. Nausėda kritiškai įspėja bandančius neva gelbėti šalies futbolą: Lietuvą gali „išspirti“ ir tada būsime kaip Rusija

Prezidentas Gitanas Nausėda kritikuoja Seimo narių įstatymo projektą, kuriuo siekiama tiesioginio valdymo Lietuvos futbolo federacijoje (LFF). Pasak jo, šiomis problemomis turėtų užsiimti žmonės, geriau išmanantys futbolą, o tiesioginis valdymas gali privesti prie Lietuvos išmetimo iš tarptautinių futbolo organizacijų ir Lietuvos palikimą be tarptautinių varžybų.

Valdas Adamkus, Stulginskio ordinas, Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Valdas Adamkus, Stulginskio ordinas, Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus LFF stadione mačą žiūri Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Vilniaus LFF stadione mačą žiūri Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Vilniaus LFF stadione mačą žiūri Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Vilniaus LFF stadione mačą žiūri Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda, prezidentas<br>M.Patašiaus nuotr.
Gitanas Nausėda, prezidentas<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 12, 2022, 5:23 PM

„Jeigu mūsų futbolu užsiimtų žmonės, kurie tikrai gerai išmano futbolą, tai būtų turbūt daugiau naudos, bet tiesą sakant aš nematau (tokių žmonių – ELTA)... Tokiu keliu eidami ir kurdami futbolo gelbėjimo įstatymus, mes turbūt prieisime iki to, kad pradėsime kurti tikėjimo gelbėjimo įstatymą ar dar kažkokį panašų įstatymą“, – pirmadienį žurnalistams teigė G. Nausėda.

Šalies vadovas tvirtina, kad šiuo atveju kalbėti reikia ne apie įstatymo būdu pakeliamą Lietuvos futbolo lygį, o apie sistemines problemas, kurios prasideda gerokai anksčiau, negu nacionalinė rinktinė.

„Tai yra visa rengimo sistema, nuo pat vaikų rengimo, trenerių motyvavimas, aikštės, visa tai yra kompleksas, kurio vien tik vienu įstatymu neišspręsi, juo labiau šį įstatymą suvesdamas į vieną ar kitą asmenį“, – sakė prezidentas.

„Galimas dalykas, kad tai gali lemti, ir tokių pavyzdžių turime tikrai nemažai, kada tarptautinės organizacijos „išspirs“ mus iš tarptautinių varžybų ir tada mes gyvensime be futbolo, kaip dabar gyvena Rusija. Gyvena be futbolo, nes žaidžia tik savo nereikšmingame vietiniame čempionate, tai nemanau, kad mes norėtume pakartoti šį kelią“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad Seime, atsižvelgiant į Lietuvos futbolo federacijos (LFF) problemas ir reikalingą pertvarką, parengtas federacijos tiesioginio valdymo įstatymas. Juo siekiama perimti tam tikras LFF vykdomas funkcijas, tačiau tik tokia apimtimi, ir tik tokiam laikui, kurie yra reikalingi pašalinti rizikoms nepažeidžiant ilgalaikių savivaldos principų, kuriais yra grindžiama sporto politika Lietuvoje.

Eltos gautame dokumente tvirtinama, kad šio įstatymo paskirtis – užtikrinti skaidrų ir demokratišką Lietuvos futbolo valdymą, grįstą atitinkamų Lietuvos Respublikos įstatymų, taikomų valstybės sporto politikos formavimui ir ją įgyvendinančioms asociacijoms, nuostatomis bei užtikrinti tokių įstatymų nuostatų įgyvendinimą Lietuvos futbole.

Vienas iš įstatymo autorių, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas tvirtina, kad šiuo įstatymo projektu siekiama skaidraus ir demokratiško LFF valdymo, kuriame nebūtų kriminalinio pasaulio atstovų.

Pirmadienį įstatymo projekto, kuriame siūloma įvesti tiesioginį valdymą Lietuvos futbolo federacijoje (LFF) autoriai tvirtino, kad idėja neturėtų sulaukti FIFA ir UEFA nuobaudų. Pasak Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Mykolo Majausko, viskas yra LFF rankose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.