M. Majauskas: tikimės susitikimo su FIFA ir UEFA vadovais, galbūt premjero lygyje

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas tvirtina, kad politikai gerbia ir pripažįsta FIFA ir UEFA autoritetą ir nepriklausomumą, tačiau mano, kad pasaulinės organizacijos negauna pilnos informacijos iš Lietuvos futbolo federacijos (LFF). Dėl šios priežasties, politikas ragina surengti aukšto lygio tiesioginį susitikimą, galbūt premjero lygyje, su FIFA ir UEFA vadovais.

Mykolas Majauskas<br>T.Bauro nuotr.
Mykolas Majauskas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2022, 11:57 AM

„Noriu pabrėžti, kad pripažįstame tarptautinių federacijų autoritetą, gerbiame jų nepriklausomumą, todėl atitinkamai stengiamės informuoti iš anksto apie mūsų planuojamus veiksmus ir priimamus sprendimus. Prieš įregistruojant šį įstatymo projektą, angliška jo versija bus išsiųsta FIFA ir UEFA vadovams“, – pirmadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje teigė M.Majauskas.

„Iš esmės manome, kad tiek FIFA, tiek UEFA negauna pilnos informacijos iš LFF, todėl tikimės aukšto lygio, tiesioginio susitikimo, galbūt premjero lygyje su FIFA ir UEFA vadovais. Apie tai kalbasi Lietuvos ambasadorius Šveicarijoje Laimonas Talat–Kelpša tiesiogiai su FIFA ir UEFA vadovų biurais“, – pridūrė jis.

Seime, atsižvelgiant į Lietuvos futbolo federacijos (LFF) problemas ir reikalingą pertvarką, parengtas federacijos tiesioginio valdymo įstatymas. Juo siekiama perimti tam tikras LFF vykdomas funkcijas, tačiau tik tokia apimtimi, ir tik tokiam laikui, kurie yra reikalingi pašalinti rizikoms nepažeidžiant ilgalaikių savivaldos principų, kuriais yra grindžiama sporto politika Lietuvoje.

Eltos gautame dokumente tvirtinama, kad šio įstatymo paskirtis – užtikrinti skaidrų ir demokratišką Lietuvos futbolo valdymą, grįstą atitinkamų Lietuvos Respublikos įstatymų, taikomų valstybės sporto politikos formavimui ir ją įgyvendinančioms asociacijoms, nuostatomis bei užtikrinti tokių įstatymų nuostatų įgyvendinimą Lietuvos futbole.

Vienas iš įstatymo autorių, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas tvirtina, kad šiuo įstatymo projektu siekiama skaidraus ir demokratiško LFF valdymo, kuriame nebūtų kriminalinio pasaulio atstovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.