Seimo nariai LFF tiesioginio valdymo įstatymo projektą ketina įregistruoti antradienį: esminis dalykas – demokratiniai rinkimai

Tiesioginio Lietuvos futbolo federacijos (LFF) valdymo įstatymo projektą ketinama įregistruoti jau antradienį, tikina Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas.

 Seimo nariai LFF tiesioginio valdymo įstatymo projektą ketina įregistruoti antradienį: esminis dalykas – demokratiniai rinkimai<br> lrytas.lt montažas
 Seimo nariai LFF tiesioginio valdymo įstatymo projektą ketina įregistruoti antradienį: esminis dalykas – demokratiniai rinkimai<br> lrytas.lt montažas
Laurynas Kasčiūnas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Laurynas Kasčiūnas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mykolas Majauskas<br>T.Bauro nuotr.
Mykolas Majauskas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 12, 2022, 12:30 PM

„Šį rytą su Laurynu Kasčiūnu diskutavome apie tai, kad įstatymo projektas galėtų būtų įregistruotas rytoj (antradienį – ELTA), apie tai kalbėsimės su skirtingų frakcijų atstovais Seimo salėje. Iki to laiko tikimės, kad įstatymas bus išverstas į anglų kalbą ir su juo supažindinti FIFA ir UEFA vadovai. Tikimės, kad Seimo plenarinių posėdžių salėje bus pateiktas artimiausiu metu“, – pirmadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje teigė M.Majauskas.

Jis tvirtino, kad svarbiausias dalykas, siekiant permainų LFF, yra ne atskirų personalijų pakeitimas, o įstatų sutvarkymas bei skaidrūs demokratiniai rinkimai.

„Esminis dalykas, ką kalbėjome, tai būtini demokratiniai rinkimai“, – sakė konservatorius.

Jam pritarė ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas, tvirtinęs, kad problema yra sistemoje. Anot jo, siekis yra, kad LFF nebūtų kriminalinio šleifo.

„Tai yra sistemos klausimas. Jeigu mes nueiname demokratiniu keliu, remdamiesi tais principais, kuriuos išskyrėme, klubai, tiesioginiai rinkimai, vienas juridinis asmuo – vienas balsas, nepriekaištinga reputacija, čia yra esminiai dalykai, o ne kažkokios personalijos. Be abejo, siekiame, kad Lietuvos futbolo federacija būtų be kriminalo“, – aiškino L.Kasčiūnas.

Politikai susilaukė prašymų susitikti iš LFF atstovų, parlamentarai aiškina, kad problemų sprendimas LFF rankose

FIFA ir UEFA raginant LFF sudaryti darbo grupę problemoms spręsti, parlamentaras M.Majauskas sako, kad kvietimų susitikti iš LFF atstovų politikai buvo gavę, tačiau šiuo metu, pateikus įstatymo projektą, bendravimas su suinteresuotais asmenimis galimas tik Seimo statuto numatyta tvarka.

„Tai reiškia Seimui pritarus įstatymo projektui po pateikimo, diskusijos keliasi į komitetus, kur be jokios abejonės kviesime visus suinteresuotus asmenis dalyvauti, įskaitant ir LFF. Jeigu LFF sutinka, kad turi būti organizuojami nauji, demokratiniai, skaidrūs rinkimai, kuriuose negalėtų dalyvauti kriminalinio pasaulio atstovai, tai įstatymas netektų prasmės ir tik džiaugtumėmės tokiais pokyčiais LFF“, – aiškino politikas.

„Yra pavyzdiniai įstatai, principai, jie yra įstatymo projekte, federacija gali paimti ir juos įgyvendinti, surengdami naujus demokratinius rinkimus. Jei taip įvyksta, mes stabdome procesą Seime, viskas yra jų rankose“, – papildė parlamentaras L.Kasčiūnas.

Seime, atsižvelgiant į Lietuvos futbolo federacijos (LFF) problemas ir reikalingą pertvarką, parengtas federacijos tiesioginio valdymo įstatymas. Juo siekiama perimti tam tikras LFF vykdomas funkcijas, tačiau tik tokia apimtimi, ir tik tokiam laikui, kurie yra reikalingi pašalinti rizikoms nepažeidžiant ilgalaikių savivaldos principų, kuriais yra grindžiama sporto politika Lietuvoje.

Eltos gautame dokumente tvirtinama, kad šio įstatymo paskirtis – užtikrinti skaidrų ir demokratišką Lietuvos futbolo valdymą, grįstą atitinkamų Lietuvos Respublikos įstatymų, taikomų valstybės sporto politikos formavimui ir ją įgyvendinančioms asociacijoms, nuostatomis bei užtikrinti tokių įstatymų nuostatų įgyvendinimą Lietuvos futbole.

Vienas iš įstatymo autorių, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas tvirtina, kad šiuo įstatymo projektu siekiama skaidraus ir demokratiško LFF valdymo, kuriame nebūtų kriminalinio pasaulio atstovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.