Seimo nariai nemano, kad LFF tiesioginio valdymo idėja gali reikšti FIFA ir UEFA sankcijas Lietuvai

Įstatymo projekto, kuriame siūloma įvesti tiesioginį valdymą Lietuvos futbolo federacijoje (LFF) autoriai tvirtina, kad idėja neturėtų sulaukti FIFA ir UEFA nuobaudų. Pasak Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Mykolo Majausko, viskas yra LFF rankose.

Laurynas Kasčiūnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Laurynas Kasčiūnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2022, 3:00 PM

„Nuo jų viskas priklauso ir iš esmės, jeigu jie sutinka reformuotis, skelbti naujus, demokratinius, skaidrius rinkimus be kriminalinio pasaulio atstovų, tai nereikia jokio įstatymo ir nėra absoliučiai galimybių ir poreikio kažką kažkam spenduoti. Vis tik, jeigu matysime, kad jokių pokyčių toliau federacijoje nevyksta, tai siūlysime Seimui priimti įstatymą ir nuolatos aktyviai bendrausime su FIFA ir UEFA dėl to, kokie pakeitimai yra siūlomi“, – pirmadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje teigė M.Majauskas.

„Atkreipsiu dėmesį, kad mes čia siūlome pačios FIFA vertybes įtvirtintas jų pavyzdiniuose įstatuose ir tikimės, jog nereikės jokių sankcijų Lietuvai“, – pridūrė jis.

Tuo tarpu parlamentaras, konservatorius Arūnas Valinskas šmaikštavo, kad sankcijos, atsižvelgiant į dabartinius Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės rezultatus būtų tam tikra paslauga.

„Aš taip trumpai pajuokausiu, kad pagal dabartines Lietuvos futbolo rinktinės rezultatus, tas sankcionavimas būtų ne sankcija, o, leiskite pajuokauti, paslauga tam tikra. Iš tikrųjų, kai Lietuvos rinktinė išeina žaisti, dažnai apima jausmas, ne „kaip bus“, o „kaip blogai bus“. Taip, būna tam tikrų sužibėjimų, kaip ir „Žalgiris“ prieš „Malmę“, bet aš manau, kad mes visi čia susirinkę tikime, jog jeigu kartais sugebame taip žaisti, įsivaizduokite, kiek to potencialo yra, tam tikra prasme, prismaugta būtent to, kas dabar vyksta LFF“, – sakė A.Valinskas.

„Mes tikime, kad galime dar geriau ir tai, kas įvyko prieš „Malmę“, tai nėra išimtis. Tai galėtų būti tam tikra taisyklė, bet tam reikia bent jau minimalių pasikeitimų“, – pridėjo jis.

Vis tik, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas pridūrė, kad „Žalgirio“ sėkmė nė kiek nesusijusi su LFF ir tokie klubai kaip „Žalgiris“ turi turėti daugiau įtakos LFF valdyme.

„Yra pavyzdiniai FIFA įstatai, mes jais remiamės įstatyme, tai kodėl UEFA kažką turėtų sankcionuoti, jeigu remiamės geriausia praktika? Tai yra viskas federacijos rankose. Jeigu jie imasi įgyvendinti, ką siūlo FIFA pavyzdiniai įstatai, mes stabdome procesą ir jokių užuominų apie spendavimus, sankcionavimus nebūtų“, – aiškino L.Kasčiūnas.

Seime, atsižvelgiant į Lietuvos futbolo federacijos (LFF) problemas ir reikalingą pertvarką, parengtas federacijos tiesioginio valdymo įstatymas. Juo siekiama perimti tam tikras LFF vykdomas funkcijas, tačiau tik tokia apimtimi, ir tik tokiam laikui, kurie yra reikalingi pašalinti rizikoms nepažeidžiant ilgalaikių savivaldos principų, kuriais yra grindžiama sporto politika Lietuvoje.

Eltos gautame dokumente tvirtinama, kad šio įstatymo paskirtis – užtikrinti skaidrų ir demokratišką Lietuvos futbolo valdymą, grįstą atitinkamų Lietuvos Respublikos įstatymų, taikomų valstybės sporto politikos formavimui ir ją įgyvendinančioms asociacijoms, nuostatomis bei užtikrinti tokių įstatymų nuostatų įgyvendinimą Lietuvos futbole.

Vienas iš įstatymo autorių, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas tvirtina, kad šiuo įstatymo projektu siekiama skaidraus ir demokratiško LFF valdymo, kuriame nebūtų kriminalinio pasaulio atstovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.