Žalgirietis K. Kažukolovas tapo geriausiu A lygos jaunuoju žaidėju rugpjūtį

Ilgai savo šanso laukęs Vilniaus „Žalgirio“ vidurio gynėjas Kipras Kažukolovas praėjusį mėnesį labai solidžiai rungtyniavo Lietuvos futbolo A lygoje.

 K.Kažukolovas.<br> alyga.lt nuotr.
 K.Kažukolovas.<br> alyga.lt nuotr.
 K.Kažukolovas.<br> alyga.lt nuotr.
 K.Kažukolovas.<br> alyga.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 21, 2022, 2:46 PM

Iš Kuršėnų kilęs 21-erių futbolininkas, suskaičiavus apklausos balsus, tapo geriausiu jaunuoju rugpjūčio mėnesio žaidėju.

Iki praėjusio mėnesio šiemet Lietuvos čempionate visiškai nežaidęs K. Kažukolovas debiutavo rungtynėse su Gargždų „Banga“ ir rugpjūtį sužaidė keturis mačus. Jų metu „Žalgiris“ iškovojo keturias pergales bei neprarado nė taško.

K. Kažukolovas A lygoje rungtyniavo šešeriose rungtynėse, be to, gavo pasireikšti ir tarptautiniame fronte. Žalgirietis pasidžiaugė gautu įvertinimu bei vyr. trenerio Vladimiro Čeburino sulauktu pasitikėjimu.

„Apdovanojimas reiškia daug, malonu, kad treneris pasitikėjo ir suteikė nemažai laiko aikštėje. Esu gavęs panašų, kai buvau jaunesnis, bet vyrų futbole tai pirmas toks įvertinimas.

Mėnesį vertinu labai pozityviai, asmeniškai man tai buvo vienas geresnių, kadangi pavyko sužaisti nemažą dalį rungtynių, taip pat debiutuoti Europos turnyrų atrankoje. Jau ilgą laiką treniruojuosi pilnavertiškai su komanda, tad tikrai jaučiuosi atsigavęs“, – teigė vidurio gynėjas.

Kovo mėnesį geriausiu jaunuoju žaidėju buvo išrinktas „Bangos“ puolėjas Darius Zubauskas, balandį – FA „Šiauliai“ saugas Emilis Gasiūnas, gegužę – į Lenkijos čempionatą persikėlęs buvęs Marijampolės „Sūduvos“ žaidėjas Saidas Hamuličius, birželį – Augustinas Klimavičius, liepą – kitas Kauno rajono „Hegelmann“ ekipos atstovas Alexas Souza.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.