Fiasko Tautų lygoje G. Southgate'o pasitikėjimo savimi nesumažino: „Esu tinkamas žmogus treniruoti komandą pasaulio čempionate“

Anglija laikoma viena didžiausių futbolo valstybių pasaulyje, tačiau paskutinį trofėjų anglai iškovojo 1966 metais pasaulio čempionate. Penktadienį Anglijos rinktinė UEFA Tautų lygoje nusileido 0:1 Italijos futbolininkams ir iškrito iš stipriausio diviziono.

 G. Southgate'as<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 G. Southgate'as<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2022, 4:44 PM, atnaujinta Oct 11, 2022, 11:23 AM

„Trys liūtai“ pergalių neiškovojo jau penkias rungtynes paeiliui, o įvarčio iš žaidimo nepelnė daugiau nei 450 minučių. Paskutinę pergalę jie iškovojo kovo 29 dieną draugiškose rungtynėse su Dramblio Kaulo Krantu.

Anglija Tautų lygoje iškrito į B divizioną likus žaisti dar vienas rungtynes iki grupių etapo pabaigos. Rinktinės treneris Garethas Southgate'as yra smarkiai kritikuojamas dėl savo konservatyvaus požiūrio, tačiau jis ir toliau yra įsitikinęs, kad Anglijos rinktinė pasieks geriausią savo sportinę formą lapkričio mėnesį vyksiančiame pasaulio čempionate.

„Manau, kad esu tinkamas žmogus treniruoti komandą pasaulio čempionate. Manau, kad tokiu būdu išliksime stabilesni. Nemanau, kad pasirodymas (red. – prieš Italiją) buvo prastas ir žinau, kad tai bus pajuoka vien dėl to, kad esame pralaimėjimų serijoje.

Jaunesni žaidėjai, iš šių rungtynių daug ko išmoks. Anksčiau mes gerai žaisdavome draugiškose rungtynėse ar bet kokiose kitose rungtynėse, tačiau turnyruose galiausiai susitikę su aukšto lygio varžovais gaudavome šlapiu skuduru per galvą. Dabar žinome savo lygį, žinome, ką turime patobulinti ir būsime tam geriau pasiruošę, nes turėjome tokias rungtynes, kokias turėjome“, – teigė G.Southgate’as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.