Prieš S. Mikoliūną galvą nulenkęs T. Danilevičius įvertino iš Seimo atskriejusį dūrį futbolo federacijai

Laikinuoju Lietuvos futbolo rinktinės treneriu tapęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) techninis direktorius Reinholdas Breu šalies ekipos nuo fiasko UEFA Tautų lygos C1 grupėje neišgelbėjo. Prie komandos vairo su viltimi grupių ciklą užbaigti dvejomis pergalėmis iš eilės stojęs futbolo specialistas iš Vokietijos liko nelabai ką pešęs – stratego debiutą vainikavo išvargtas taškelis prieš Farerų Salas.

T.Danilevičius (dešinėje) pasidžiaugė S.Mikoliūno pasiekimu ir pasisakė apie Seime vyksiančius šalies futbolą liečiančius veiksmus.<br>lrytas.lt ir LFF nuotr. koliažas.
T.Danilevičius (dešinėje) pasidžiaugė S.Mikoliūno pasiekimu ir pasisakė apie Seime vyksiančius šalies futbolą liečiančius veiksmus.<br>lrytas.lt ir LFF nuotr. koliažas.
Reinholdas Breu.<br>V.Skaraičio nuotr.
Reinholdas Breu.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius<br>T.Bauro nuotr.
S.Mikoliūnas.<br>T.Bauro nuotr.
S.Mikoliūnas.<br>T.Bauro nuotr.
T.Danilevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
T.Danilevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 27, 2022, 4:15 PM, atnaujinta Sep 27, 2022, 4:33 PM

Rugsėjo 22-ąją Lietuvos futbolininkai namuose su Farerų Salomis sužaidė lygiosiomis 1:1. Po trijų dienų Liuksemburge lietuviai buvo aktyvesni, tačiau pralaimėjo aikštės šeimininkams 0:1.

Valdą Ivanauską pakeitęs R.Breu mesiju netapo – lietuviai Tautų lygos grupių etapą užbaigė paskutinėje C1 pogrupio vietoje ir 2024-ųjų kovo mėnesį turės žaisti išlikimo rungtynes su šalies agresorės Baltarusijos rinktine.

„Labai sunku paruošti komandą per kelias dienas, per tokį trumpą laiką sustatyti ekipą būtų iššūkis bet kokiam naujam specialistui“, – laikinojo rinktinės stratego darbus atsargiai vertino portalo lrytas.lt kalbintas LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

Per paskutiniąsias dvejas Tautų lygos rungtynes R.Breu vadovaujama Lietuvos futbolo rinktinė pademonstravo du skirtingus veidus.

Vilniuje vykusioje akistatoje su Farerų Salomis lietuviai žaidė blankiai. Nors Vykintui Slivkai ir pavyko nukreipti kamuolį į priešininkų vartus, tačiau tai turbūt buvo vienintelis teigimas pastarosios dvikovos epizodas.

Lietuvai žūtbūtiniu tapusiame mūšyje Farerų Salos šeimininkavo abiejose LFF stadiono aikštės pusėse ir atrodė visa galva aukščiau nei R.Breu treniruojama kariauna.

Kiek kitoks vaizdas buvo sekmadienio dvikovoje prieš Liuksemburgą – įpykę lietuviai varžovų aikštėje demonstravo kovingumą, nebijojo žaisti agresyviai bei stengėsi grasinti priešininkų vartams.

Vis dėlto itin skaudžiu dūriu tapo 88-ąją min. įmuštas Gersono Rodrigueso įvartis, kuris R.Breu auklėtinius Liuksemburge paliko tuščiomis.

Paprašytas plačiau apžvelgti futbolo specialisto iš Vokietijos darbus LFF prezidentas liko patenkintas antrosiomis rungtynėmis prieš Liuksemburgą ir teigė lauksiantis dar geresnio rinktinės veido lapkritį vyksiančiose Baltijos taurės kovose.

„Rungtynėse su Liuksemburgu matėsi komandos atsidavimas, charakteris. Džiugu ir dėl rinktinės jaunimo – į aikštę drąsiai po keitimo žengė Natanas Žebrauskas, matėsi, kad jis jau atitinka rinktinės lygį.

Šiai dienai turime Tautų lygoje iškovotą tašką, su naujuoju treneriu žaidimo prasme jau matėme kitokį futbolą rungtynėse su Liuksemburgu, manau, kad tikrąjį vaizdą pamatysime Baltijos taurės kovose“, – samprotavo T.Danilevičius.

Dar vienu spinduliu Liuksemburge virto Lietuvos futbolo mohikanas Saulius Mikoliūnas. 38-erių futbolininkas tapo pirmuoju žaidėju, kurios sužaidė 100 oficialių rungtynių gindamas Lietuvos futbolo rinktinės garbę.

77-ąją min. po keitimo į aikštę žengusi šalies futbolo legenda visiems laikams įsirašė savo pavardę į šio sporto istoriją.

Pasibaigus dvikovai federacijos prezidentas T.Danilevičius futbolininkui įteikė simbolinius 100-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius.

S.Mikoliūnas šiltai pasveikintas buvo ir Vilniaus „Žalgirio“ ekipos. Sugrįžęs į sostinę lietuvis sulaukė Lietuvos čempionų skirtos šlovės minutės.

 

„S.Mikoliūnas nacionalinei rinktinei atidavė 18 metų, jis nusipelnė šio pirmojo futbolininko, kuris pasiekė 100-uką, titulo. Jis yra geras pavyzdys ateinančioms kartoms, jaunimui, kuris sportuoja, kuris pradeda savo kelią rinktinėje. Saulius tokiems futbolininkams gali tapti idealu.

Jis jau eilę metų nacionalinėje rinktinėje ir klubiniame futbole žaidžia išlaikydamas aukštą lygį. Šie metai S.Mikoliūnui tapo labai įsimintini – su Vilniaus „Žalgiriu“ jis pirmą kartą Lietuvos istorijoje pateko į UEFA klubinio turnyro grupių etapą, o su šalies rinktine pasiekė 100 sužaistų rungtynių kartelę.

Į jį reikia žiūrėti lyg į profesionalumo etiketą, nes būdamas net 38-erių metų jis gali varžytis tokiame lygyje. Tai yra pavyzdys visoms Lietuvos kartoms, kurios žiūri ir galvoja apie nacionalinę rinktinę“, – prieš S.Mikoliūną galvą nulenkė T.Danilevičius.

Pastaraisiais mėnesiais LFF galva ne itin maloniu kontekstu yra linksniuojama Seimo koridoriuose. Valdžios atstovai vis garsiau kalba apie siūlymus šalies futbolo federacijoje įvesti tiesioginį valdymą.

Pats T.Danilevičius priminė, kad LFF jau dirba ties įstatų pakeitimu, o į šį procesą kviečia įsijungti ir garsiai apie Lietuvos futbolo pertvarką kalbančius politikus.

„Kaip jau ir minėjome anksčiau, esame sudarę darbo grupę, kuri spręs klausimus dėl įstatų pakeitimus. Atvažiuos ekspertai iš UEFA ir FIFA, į diskusiją kvietėmės ir politikus tam, kad pilnai patobulintume savo įstatus, kurie atitiktų visų lūkesčius“, – teigė LFF prezidentas.

Vis dėlto antradienį Seimas po pateikimo pritarė, laikinojo įstatymo „Dėl Lietuvos futbolo federacijos tiesioginio valdymo“ projekto įgyvendinimui.

Juo, pasak įstatymo iniciatorių, siekiama, kad skaidraus ir demokratiško LFF valdymo, kuriame nebūtų kriminalinio pasaulio atstovų.

„Jei toks įstatymas bus priimtas, Lietuvos futbolui gresia diskvalifikacija“, – dar kartą valdžios atstovus perspėdamas pabrėžė LFF prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.