Rusijos futbolo rinktinėje – slapstymosi nuo mobilizacijos laikas: sugrįžti namo nepanoro trijulė

Savaitgalį Rusijos futbolo rinktinė po daugiau kaip 9 mėnesių izoliacijos surado varžovą, kuris sutiko sužaisti draugišką mačą su agresoriaus ekipa. UEFA ir FIFA yra suspendavusi rusų futbolo sąjungą ir neleidžia visų amžiaus grupių Rusijos rinktinėms varžytis jokiuose turnyruose. Tačiau draugiškas dvikovas rusai gali vykdyti ir šiaip ne taip jie sutarė su Kirgizijos nacionaline ekipa. Rusai ir kirgizai kovojo Biškeke ir po sunkios kovos svečiai laimėjo 2:1.

Po mačo Kirgizijoje negrįžo trys Rusijos rinktinės administracijos darbuotojai. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Po mačo Kirgizijoje negrįžo trys Rusijos rinktinės administracijos darbuotojai. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2022, 2:31 PM

Kaip aiškėja, po šios dvikovos atgal į Rusiją negrįžo trys šalies agresorės futbolo sąjungos (RFU) darbuotojai, priskirti darbams prie rusų futbolo rinktinės.

Kaip rašo telegramų kanalas „arena@nezygar“, RFU atstovai kaip vieną iš priežasčių negrįžti namo neoficialiai įvardijo Rusijoje prasidėjusią dalinę karinę mobilizaciją.

Rusų prezidentas Vladimiras Putinas praėjusią savaitę paskelbė mobilizaciją į armiją kovai su nuo jos besiginančią Ukraina.

Rusijos futbolo sąjunga atsisakė atsisakė komentuoti situaciją su trimis savo darbuotojais. Propagandinis telegramų kanalas „mutko vs.“ išplatino pranešimą, kad apskritai į Rusiją iš Kirgizijos nesugrįžo penki rinktinės administracijos darbuotojai, tačiau jie tiesiog netikėtai pasiprašė atostogų.

Neva, trejetas dar prieš kelionę į Biškeką buvop parašę atostogų prašymus.

Rusų opozicinė žiniasklaida skelbia, kad prieš kelionę į Kirgiziją keli Rusijos futbolo federacijos darbuotojai gavo šaukimus į armiją ir pagal mobilizacijos įstatymus privalo atvykti į mobilizacijos punktus.

Šis rusų rinktinės mačas buvo pirmasis per pastaruosius 10 mėnesių. Lapkritį rinktinės stratego Valerijaus Karpino auklėtiniai turėtų grumtis su Bosnijos ir Hercegovinos nacionaline ekipa, tačiau jau dabar šis mačas tapo skandalingu.

Dėl visuomenės spaudimo ir bosnių futbolininkų nepasitenkinimo dėl rungtynių su karą sukėlusia Rusija, šios šalies federacija gali atšaukti draugišką mačą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.