Pasaulio futbolo čempionato sirgaliams vakcinacija nuo COVID-19 nebus privaloma

Daugiau kaip milijonui sirgalių, šiemet vyksiančių į Kataro organizuojamą Pasaulio futbolo čempionatą, būti paskiepytiems nuo pandeminio koronaviruso nebus privaloma, ketvirtadienį pranešė Persijos įlankos valstybės pareigūnai.

Pasaulio futbolo čempionatas startuos lapkritį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pasaulio futbolo čempionatas startuos lapkritį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2022, 11:37 PM

Tačiau žaidėjams ir rungtynių teisėjams gali tekti likti saugiame „bioburbule“, jei COVID-19 atvejų vėl padaugėtų, o išėjusiems už šios saugios aplinkos ribų galėtų grėsti pašalinimas iš turnyro, nurodė Sveikatos apsaugos ministerija.

29 dienas truksiantis turnyras bus pirmasis pasaulinio masto sporto renginys su sirgaliais nuo COVID-19 protrūkio pradžios 2019 metų gruodį. Ši infekcija pareikalavo jau daugiau kaip 6 mln. aukų visame pasaulyje.

Renginio organizatoriai, prognozuojantys, kad į varžybas Dohoje susirinks daugiau nei milijonas žmonių, taip pat Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) sako norintys, kad šis čempionatas taptų ženklu, jog pandemija eina į pabaigą.

Tačiau Kataro SAM čempionatui perengtose gairėse įspėjo, kad „pablogėjus pandeminei situacijai šalyje“ – pavyzdžiui, atsiradus naujai pavojingai viruso atmainai – bus įsakyta imtis specialių priemonių.

Visi vyresni nei šešerių metų amžiaus svečiai turės sulaukti neigiamo COVID-19 testo rezultato, prieš skrisdami į lapkričio 20 dieną prasidedantį turnyrą Katare.

Sirgaliams bus privaloma dėvėti kaukes viešajame transporte, tačiau valdžia rekomenduoja taip saugotis ir aštuoniuose stadionuose Dohos regione, kur vyks rungtynės.

Gairėse priduriama, kad visi asmenys, kuriems Katare bus testu patvirtinta COVID-19, turės izoliuotis penkias dienas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.