FIFA prezidentas: spūstis Indonezijos stadione – „nesuvokiama tragedija“

FIFA prezidentas Gianni Infantino sekmadienį pareiškė, kad mažiausiai 174 gyvybių pareikalavusi spūstis Indonezijos stadione buvo „tamsi diena visiems, susijusiems su futbolu, ir nesuvokiama tragedija“.

 G. Infantino.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 G. Infantino.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2022, 2:10 PM

Šeštadienio vakarą Javos salos rytuose esančiame Malango mieste įvykusi tragedija, per kurią taip pat buvo sužeista 180 žmonių, yra viena daugiausiai gyvybių pasaulyje pareikalavusi nelaimių sporto stadione.

„Futbolo pasaulį ištiko šokas dėl tragiškų įvykių Indonezijoje pasibaigus rungtynėms tarp FK „Arema“ ir „Persebaya Surabaya“ „Kanjuruhan“ stadione“, – sakė G.Infantino.

„Visos mūsų mintys ir maldos yra su aukomis, sužeistaisiais ir Indonezijos Respublikos žmonėmis“, – pridūrė jis.

Futbolo komandos „Arema“ sirgaliai „Kanjuruhan“ stadione vėlai šeštadienį įsiveržė į aikštę po to, kai jų komanda rezultatu 3:2 pralaimėjo svečiams – amžiniesiems varžovams „Persebaya Surabaya“.

Policija, neramumus pavadinusi „riaušėmis“, teigė, kad bandė priversti sirgalius grįžti į tribūnas ir panaudojo ašarines dujas po to, kai žuvo du pareigūnai.

Pasak policijos, daugelis aukų buvo sutryptos arba užduso.

Stadionas talpina 42 tūkst. žmonių, o valdžios institucijos teigė, kad visi bilietai buvo išparduoti. Policija teigė, kad į aikštę įsiveržė 3 tūkst. žmonių.

Smurtas tarp sirgalių yra įsisenėjusi problema Indonezijoje, kur gilus susipriešinimas ir anksčiau yra peraugęs į kruvinus susirėmimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.