Seime svarstant planus dėl tiesioginio LFF valdymo, UEFA atstovas tikina, kad Lietuva bus suspenduota

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) trečiadienį imasi svarstyti įstatymo projektą dėl laikino tiesioginio Lietuvos futbolo federacijos (LFF) valdymo, tuo metu į šalį vizito atvyko UEFA ir FIFA atstovai.

Seimas laikinuoju įstatymu gali perimti LFF valdymą.<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimas laikinuoju įstatymu gali perimti LFF valdymą.<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimas laikinuoju įstatymu gali perimti LFF valdymą.
Seimas laikinuoju įstatymu gali perimti LFF valdymą.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 5, 2022, 8:13 AM, atnaujinta Oct 5, 2022, 11:30 AM

„Posėdyje prašysime FIFA ir UEFA atstovų kartu su LFF pristatyti planuojamus įstatų ir veiklos pokyčius“, – BNS sakė komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas.

Seime svarstant Lietuvos futbolo federacijoje (LFF) įvesti tiesioginį valdymą, pati organizacija įstatų pokyčius žada priimti iki metų galo.

„Mes įsivaizduojame, (...) kad iki metų pabaigos, apie gruodžio vidurį, mes šauktume neeilinę, visuotinę LFF konferenciją, kurios metu ir darytume įstatų pakeitimus“, – Seimo Biudžeto ir finansų komitete trečiadienį sakė federacijos generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Suteikti laiko LFF įgyvendinti pokyčius prašė ir UEFA Nacionalinių asociacijų valdymo biuro vadovas Luca Nicola. Jis taip pat pabrėžė, kad Seimui priėmus laikino LFF valdymo įstatymą, nacionalinė rinktinė ir šalies klubai būtų suspenduoti tarptautiniuose turnyruose.

„Kas nutiks, (...) tai federacija bus suspenduota“, – kalbėjo UEFA atstovas.

Pasak jo, visos pusės suinteresuotos Lietuvos futbolo vystymu ir augimu, tačiau pokyčiai turi atitikti tarptautinius reikalavimus.

Nepaisant FIFA ir UEFA perspėjimo dėl galimo nacionalinės rinktinės ir klubų suspendavimo, Seimas tiesioginio LFF valdymo projektui po pateikimo pritarė praėjusią savaitę.

Projekte numatyta, kad įstatymo galiojimo laikotarpiu LFF valdymo organų funkcijas perimtų laikinasis administratorius, jį paskirtų Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Pastarasis turėtų atlikti federacijos finansinį ir veiklos auditą, per tris mėnesius nuo įstatymo įsigaliojimo dienos parengti bei patvirtinti laikinųjų LFF įstatų projektą, paruoštą remiantis pavyzdiniais tarptautinių futbolo organizacijų įstatais.

Seimo teisininkai projektui pateikė išvadą, kad jis prieštarauja Konstitucijai, tačiau prieš pateikimą Teisės ir teisėtvarkos komitetas ją atmetė.

Seimo narių parengtame projekte taip pat siūloma, kad LFF valdymo organų nariais negalėtų būti už tyčinį nusikaltimą nuteisti asmenys.

Seime įregistravus projektą, LFF darbo grupė pranešė pati siūlanti taisyti federacijos įstatus. Pasiūlyme numatyti panašūs pokyčiai, kuriuos inicijavo Seimo nariai.

Federacijos teigimu, FIFA ir UEFA atstovai ne tik lankysis Seime, jie taip pat dalyvaus LFF darbo grupės posėdyje.

Pastaraisiais metais Lietuvos futbolo vadovybė kritikuota dėl prastų sportinių pasiekimų ir dalies funkcionierių ryšių su nusikalstamu pasauliu.

Šiuo metu Lietuva pagal FIFA reitingus užima 142 vietą, prastesnis rezultatas buvo tik 2017 metais tada šalies vyrų rinktinė buvo 149.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.