Armėnijoje bedančiu buvęs „Žalgiris“ komplikavo savo padėtį Konferencijų lygoje

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai UEFA Europos Konferencijų lygos grupių etape toliau lieka su vienu taškeliu. Ketvirtadienį Vladimiro Čeburino kariaunai nepavyko papildyti savo taškų taupyklės Armėnijos sostinėje Jerevane.

Vilniečiai patyrė nesėkmę Armėnijoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniečiai patyrė nesėkmę Armėnijoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniečiai patyrė nesėkmę Armėnijoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniečiai patyrė nesėkmę Armėnijoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 6, 2022, 7:10 PM, atnaujinta Oct 6, 2022, 11:56 PM

Vilniečiai nusileido priešininkams 0:2 (0:1) ir komplikavo savo padėtį H grupėje.

Pirmajame kėlinyje svečiai savo žaidimu neįkvėpė. Varžovų vartams per daug negrasinę V.Čeburino auklėtiniai žaidė akademinį futbolą ir laukė priešininkų klaidų. Tuo metu „Pyunik“ ekipa puolime buvo agresyvesnė.

Ne kartą aštriais prasiveržimais „Žalgirį“ bausti bandę armėnai turėjo kelias galimybes išsiveržti į priekį, bet svečius nuo praleisto įvarčio gelbėjo sėkmingas Edvino Gertmono žaidimas.

34-ąją min. Mathiasas Oyewusis pasiuntė kamuolį į varžovų vartus, tačiau žalgiriečių džiaugsmas buvo trumas – įvarčio teisėjas neįskaitė, nes prieš tai futbolininkas lietė kamuolį ranka.

Vos po kelių akimirkų „Pyunik“ sulaukė dar vienos geros žinios. 43-ąją min. nuošalės išvengęs Juninho išlaviravo su kamuoliu baudos aikštelėje ir nuginklavo E.Gertmoną.

Per visą pirmąjį kėlinį V.Čeburino kariauna į priešininkų vartus nesmūgiavo nė karto.

Antrojo kėlinio pradžioje žalgiriečiams pabusti nepavyko. Varžovai ir toliau buvo labiau pastebimi aikštėje, o 60-ąją min. po realizuotos kampinio situacijos „Pyunik“ pranašumą padvigubino Yusufas Otubanjo.

Per likusią rungtynių dalį rimtesnių pragiedrulių „Žalgiris“ po dangumi neišvydo – reikalus aikštėje toliau kontroliavo jos šeimininkai, kurie iškovojo pelnytą pergalę.

Pralaimėjimą patyrę „Žalgirio“ futbolininkai Konferencijų lygos H grupėje lieka su vienu tašku.

Ketvirtadienį pergalę pasiekusi Slovakijos „Slovan“ turi 4 taškus. „Pyunik“ savo kraityje turi 6 taškus. 6 taškus turi ir Šveicarijos „Basel“.

Su šiomis rungtynėmis „Žalgirio“ futbolininkai baigė pirmąjį Konferencijų lygos ratą. Antrąjį ratą vilniečiai kitą savaitę pradės sostinėje rungtyniaudami su „Pyunik“ ekipa.

Į kitą etapą pateks dvi stipriausios grupės komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.