Skandalų purtoma „Jonava“ baigia ištuštinti LFF kantrybės taurę – pirštu dūrė į legionierių grupę Argentinietis įmušė į savo vartus

Į Lietuvos futbolo A lygą sugrįžęs „Jonavos“ klubas čempionatą drebina ne rezultatais, o skandalais. Naujausias įvyko spalio 9 dieną, kuomet buvo pranešta apie galimus suderintus lažybų statymus.

 Skandalų purtoma „Jonava“ baigia ištuštinti LFF kantrybės taurę – pirštu duria į legionierių grupę<br> lrytas.lt montažas.
 Skandalų purtoma „Jonava“ baigia ištuštinti LFF kantrybės taurę – pirštu duria į legionierių grupę<br> lrytas.lt montažas.
Edgaras Stankevičius<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Edgaras Stankevičius<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 N. Machado.<br> alyga.lt nuotr.
 N. Machado.<br> alyga.lt nuotr.
 „Jonavos“ komanda<br> „Jonavos“ klubo nuotr.
 „Jonavos“ komanda<br> „Jonavos“ klubo nuotr.
Skandalų purtoma „Jonava“ baigia ištuštinti LFF kantrybės taurę – pirštu duria į legionierių grupę<br>M.Patašiaus nuotr.
Skandalų purtoma „Jonava“ baigia ištuštinti LFF kantrybės taurę – pirštu duria į legionierių grupę<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 10, 2022, 4:18 PM

„Jonavos“ klubas A lygoje jau sužaidė 31 rungtynes, per kurias iškovojo tik 3 taškus. Jonaviškiai šį sezoną pelnė tik 11 įvarčių, o praleido net 93.

Ir visgi ne šie skaičiai kelia nerimą dėl komandos.

Birželio mėnesio viduryje pasirodė pirmieji vieši kaltinamai „Jonavos“ klubui dėl sutartų rungtynių, o rugpjūtį 15min žurnalistas Marius Bagdonas paskelbė, jog keturi žaidėjai sulaukė bausmių.

Panašu, jog komanda iš savo klaidų nepasimokė.

Spalio 9 dieną 15 val. turėjusios prasidėti rungtynės tarp „Jonavos“ ir Vilniaus „Žalgirio“ buvo pavėlintos, kadangi buvo gauta informacijos apie galimą dar vieną lažybų skandalą.

15min žurnalistas Mantas Krasnickas skelbė, jog prieš rungtynes pasipylė statymai, jog rungtynėse bus įmušti keturi ar daugiau įvarčių. Tokie statymai pasiteisino, kadangi vilniečiai laimėjo 4:0.

Lrytas.lt susisiekė su LFF generaliniu sekretoriumi Edgaru Stankevičiumi, kuris teigė, jog tarp galimų scenarijų yra ir klubo pašalinimas iš čempionato.

„Šiandien dienai visi scenarijai, susiję su „Jonavos“ klubu, yra tikėtini. Nuolatos bendraujame su klubo vadovybe, matome situaciją, kalbamės tiek FIFA, tiek su UEFA „Integrity“ specialistais.

Dėl susidariusios situacijos yra pradėtas apeliacinis procesas, kuriame yra įtariamieji žaidėjai, kuriems norima pritaikyti sankcijas ir tikimės, kad jos greitu metu bus pritaikytos.

Su klubu bendraujame, po įvykusio vizito pas merą klube situacija šiek tiek pasitaisė, žaidėjai pasikeitė.

Dabar nuolat stebime situaciją ir bendraujame su klubu“, – kalbėjo E.Stankevičius.

Vienas pagrindinių galimų kaltininkų – argentinietis Nahuelis Machado.

22-ejų gynėjas jau rugpjūčio mėnesį buvo nubaustas 8 rungtynių diskvalifikacija.

Futbolininkas sugrįžo, skandalai taip pat. Gynėjas nuo rungtynių pradžios pradėjo rungtynes prieš „Žalgirį“, o 10-ąją minutę „įdomiai“ pasiuntė kamuolį į savo vartus.

Argentinietis būdamas 20 metrų atstumu nuo vartų kamuolį bandė išspirti kuo toliau, tačiau atliko smūgį, kuriuo galėtų didžiuotis daugelis puolėjų. N.Machado perkėlė kamuolį per savo vartininką, kitą argentinietį Augusto Vantomme ir pelnė pirmąjį rungtynių įvartį.

N.Machado buvo pakeistas jau 32-ąją minutę, o A.Vantomme po pirmojo kėlinio.

Iš viso „Jonavos“ startinėje sudėtyje buvo 5 argentiniečiai, iš kurių 4 buvo pakeisti. Pasak E.Stankevičiaus, būtent ant Pietų Amerikos žemyno futbolininkų ir krenta didžiausias lažybų šešėlis.

„Pagrindinis šešėlis krenta ant Pietų Amerikos, ypač Argentinos futbolininkų, kurių „Jonavos“ klube yra nemažai.

Jei pasižiūrėtume startinį vienuoliktuką, tai didžiąją dalį sudarė būtent legionieriai iš Argentinos. Ten ir yra didžiausias dėmesys“, – teigė LFF generalinis sekretorius.

„Jonavos“ klubas liks paskutinis A lygos vietoje ir po sezono kris į pirmąją lygą. Visgi žaidimo lygis tarp šių čempionatų didelis ir būtų nenuostabu, jog vėl po metų „Jonava“ siektų sugrįžti į stipriausią nacionalinį čempionatą.

E.Stankevičius pabrėžė, jog tokie skandalai gali uždaryti komandai duris į galimą sugrįžimą artimiausiu metu.

„Žinoma, kad bus visiškai kitaip žiūrima tiek į klubo poziciją licencijavimo metu, kad jeigu ir laimėjus pirmą lygą bus bandoma patekti į A lygą, į komandą bus visiškai kitaip žiūrima.

Prie susidariusios dabartinės situacijos klube visai kitaip žiūrėtume į jų bandymą grįžti į aukščiausią divizioną. Šiai dienai visi scenarijai, susiję su šiuo klubu, yra įmanomi“, – teigė E.Stankevičius.

A ir pirmoje lygoje kartu iš viso rungtyniauja 26 klubai, tačiau dėl kitų komandų nieko negirdėti. LFF generalinis sekretorius patikino, jog vienintelė Lietuvos problema klubiniame futbole – „Jonavos“ komanda.

„Šiandien dienai koeficientų svyravimų ar vadinamų „alertų“ normalu, kad būna. Tačiau tikrai nėra, kad bent vienas klubas tiek A lygoje, tiek pirmoje lygoje gautų „raportų“.

Galime sakyti, kad šiuo metu tik su „Jonava“ turime didžiausią problemą Lietuvos futbole“, – kalbėjo E.Stankevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.