Žūtbūtinį „Žalgirio“ mačą pasitinkantis V. Čeburinas: „Mes net 5 įvarčius praleidę nuo „Bude“ galvojome apie revanšą“

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai turi paskutinį šansą kabintis į UEFA Europos Konferencijos lygos atkrintamuosius mačus. Net ir lygiosios ketvirtadienio mače su armėnų „Pyunik“ klubu paskandintų Lietuvos čempionų svajones pratęsti kovas po grupės rungtynių.

 Vladimiras Čeburinas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Vladimiras Čeburinas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Vladimiras Čeburinas<br>E.Žaldario nuotr.
 Vladimiras Čeburinas<br>E.Žaldario nuotr.
 Vladimiras Čeburinas<br>E.Žaldario nuotr.
 Vladimiras Čeburinas<br>E.Žaldario nuotr.
 Vladimiras Čeburinas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Vladimiras Čeburinas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Vladimiras Čeburinas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Vladimiras Čeburinas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Vladimiras Čeburinas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Vladimiras Čeburinas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 12, 2022, 6:01 PM

„Ar mes tikime, kad galime po trijų nelaimėtų mačų – vienų lygiųjų ir dviejų pralaimėjimų – prasibrauti į Konferencijų lygos atkrintamuosius mačus? Mes siekiame laimėti kiekvieną dvikovą. Visi tie mačai parodė, kad potencialą turime, tačiau kažko trūksta.

Mes net Čempionų lygos atrankoje, kai nusileidome norvegų „Bude“ ekipai 5 įvarčiais tikėjome, kad galime galiausiai laimėti. Žinoma, nepasisekė, bet mes labai rimtai tikėjome tuo“, – prieš ketvirtadienio dvikovą tikino „Žalgirio“ treneris iš Kazachstano Vladimiras Čeburinas.

Pirmą kartą šalies futbolo istorijoje į tarptautines klubines varžybas patekęs Vilniaus „Žalgiris“ kol kas kalnų nenuvertė.

Nors su slovakų Bratislavos „Slovan“ komanda sužaista 0:0 ir iškovotas pirmasis taškas, po to Konferencijų lygos H grupėje Lietuvos čempionai rijo karčias piliules: nusileido namie šveicarų „Basel“ 0:1, o išvykoje skaudžiai krito nuo Armėnijos čempiono Jerevano „Pyunik“ 0:2.

Vilniečiai tose rungtynėse kamuolį valdė 53 procentus laiko, tačiau jie kur kas mažiau smūgiavo į varžovų vartus.

Tvarkaraštis lėmė, kad su armėnais lietuviai kovos ketvirtadienį, o paskutinį grupės mačą žais spalio 27-ąją Bazelyje.

Tačiau jis gali ir nieko nelemti, jei „Žalgiris“ praras per likusius mačus bent tašką.

Mat pirmaujantys armėnų ir šveicarų klubai turi po 6 taškus.

Žalgiriečiai šiame turnyre lieka viena iš dviejų komandų, kurios turnyre dar nepelnė įvarčio.

„Visa komanda dirba ties tuo, kad pasiektume įvartį. Be įvarčių nebus taškų ir pergalių. Bet svarbu ir nepraleisti. Analizavome dvikovą su armėnais, žiūrėjome, kaip ir kokias pozicijas turime užimti.

Privalome būti agresyvesni. Dar turime rezervų, ieškosime jų ir šiam mačui. Komanda nori ir gali siekti aukščiausių tikslų, todėl negalima sakyti, kad esame pasėdę ar nuleidome rankas“, – kalbėjo prieš rungtynes „Žalgirio“ veteranas Saulius Mikoliūnas.

Tuo tarpu 57-erių specialistas iš Kazachstano aiškino, kad komanda nusiteikusi mūšiui.

„Žaidimas bus tikrai rimtas. Turime tik tašką mūsų grupėje. Galima sakyti, kad visi prieš tai buvę mačai yra neįmuštų įvarčių tąsa.

Labai rimtai rengiamės būtent šioms rungtynėms – išanalizavome akistatą su armėnais, padarėme išvadas. Mes labai rimtai nusiteikę susikauti, komanda nėra traumuota“, – kapotai ir aiškiai mintis dėstė žalgiriečių treneris.

– Kokios buvo klaidos mače su armėnais, kurios lėmė nesėkmę?, – buvo paklaustas „Žalgirio“ strategas V.Čeburinas.

– Mes ne viską padarėme, ką suplanavome, neatidirbome aikštėje. Viskas ne taip vyko puolime – jis stojo, kai labiausiai reikėjo. Tai svarbiausios priežastys, kodėl nusileidome 0:2. Didžiausia problema – atakų užbaigimas.

Turėjome momentus, bet viskas atsitrenkdavo į netikslusmus atliekant paskutinius perdavimus. Kalbėjomės apie tai su žaidėjais.

– Lygiosios jau laidos jūsų komandos pasirodymą turyre. Turėste motyvacijos toliau kovoti, jei ekipa neiškovos trijų taškų?

– Komada žaidžia labai intensyviu tvarkaraščiu – patekimas į turnyrą savaime yra motyvacija tiek žaidėjams, tiek ir miestui. Dalyvauti Europos Konferencijų lygoje motyvacijos nereikia. Aš neatsakinėju į klausimą apie lygiąsias, nes galvojame tik apie pergalę.

– Kuo nustebino Armėnijos klubas pirmoje akistatoje?

– Jie žino ką daryti – individualiais veiksmais yra stiprūs žaidėjai. Be to, futbolininkai kibūs gynyboje.

– Ši dvikova bus „gyvenk arba mirk“?

– Kiekvieną mačą galima vadinti „būti ar nebūti“. Mūsų grupėje viskas labai nelengva. Lyderis nusileidžia namie, laimi tie, kurie neturėtų. Ar tikiu, kad „Žalgiris“ laimės likusius du mačus? Žinoma. Futbole negalima be tikėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.