UEFA bosas nežada išspirti Baltarusijos iš futbolo: „Būtų truputį populistiška“

Nors daugelis sporto šakų po vasario 24 dieną pradėtos Rusijos karinės invazijos į Ukrainą nusprendė eliminuoti tiek Rusiją, tiek Baltarusiją iš savo žemėlapio, tačiau šiuo keliu nepasuko Tarptautinė Europos futbolo asociacija (UEFA).

A.Čeferinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A.Čeferinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2022, 1:08 PM

Baltarusijos futbolininkai toliau varžosi šios organizacijos rengiamose kovose, o sekmadienį jie sužinojo savo varžovus atrankoje į 2024-ųjų Europos futbolo čempionatą.

Daugeliui sporto gerbėjų gūžčiojant pečiais, UEFA vadovas Aleksandras Čeferinas teigė nematantis problemų baltarusiams kovoti atrankos varžybose.

„Truputį populistiška sakyti, kad reikia visus išmesti lauk. Šią akimirką nematome priežasčių tą daryti. Jei padėtis pasikeis, mes nedelsiant į tai reaguosime. Politikai turėtų gerbti mūsų sprendimus. Mes valdžios atstovams neaiškiname, kaip jie turi dirbti“, – „Sport Bild“ teigė UEFA bosas.

Baltarusiai varžysis atrankos I grupėje, kurioje kovos su Šveicarijos, Izraelio, Rumunijos, Kosovo ir Andoros ekipomis.

Nemalonaus baltarusiško kvapo neišvengs ir Lietuvos vyrų futbolo bei salės futbolo rinktinės, kurios taip pat ateityje turės stoti į kovą prieš Baltarusiją.

Plačiau apie tai galite skaityti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.