„El Clasico“ aistras „Real“ apramino dar pirmame kėlinyje: „Barcelona“ praleido įvarčių daugiau nei per 8 mačus

Viso pasaulio futbolo gerbėjų akys sekmadienį buvo nukreiptos į „Santiago Bernabeu“ stadioną. Jame ietis sukryžiavo stipriausi Ispanijos ir vieni pajėgiausių planetos futbolo klubų – Madrido „Real“ ir „Barcelona“. „El Clasico“ dvikovos visada sulaukia milžiniško susidomėjimo ir šįkart šis mačas nebuvo išimtis, tačiau šioje akistatoje buvo tik vienas pagrindinio vaidmens atlikėjas – „Real“ klubas. Savo žiūrovų akisvaizdoje madridiečiai susitvarkė su „Barcelona“ 3:1 (2:0) ir tapo vienvaldžiais turnyro lyderiais.

„Real“ ekipos puolėjas Karimas Benzema<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
„Real“ ekipos puolėjas Karimas Benzema<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Federicas Velverde ir Karimas Benzema.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Federicas Velverde ir Karimas Benzema.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Madrido „Real“ ekipos lyderis Karimas Benzema.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Madrido „Real“ ekipos lyderis Karimas Benzema.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
„Barcelona“ ekipos lyderis Robertas Lewandowkis.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
„Barcelona“ ekipos lyderis Robertas Lewandowkis.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 16, 2022, 5:09 PM, atnaujinta Oct 17, 2022, 12:15 AM

Tai buvo jau 77-oji „Real“ pergalė prieš „Barcelona“ klubą per visą šių ekipų tarpusavio priešpriešą.

Abi komandos fantastiškai pradėjo „La Liga“ sezoną. Ir Barselonos, ir Madrido ekipos per aštuonerias rungtynes surinko net 22 taškus ir pirmavo Ispanijos čempionate. „Barca“ ir „Real“ iki sekmadienio buvo iškovojusios po septynias pergales bei po sykį sužaidė lygiosiomis.

Pirmoje vietoje dėl geresnio įvarčių santykio buvo Katalonijos ekipa. Ji buvo pelniusi 20 įvarčių, o praleidusi vos vieną. Devynis kartus buvo pasižymėjęs „Barcelona“ puolėjas Robertas Lewandowskis.

Tačiau sekmadienį „Real“ per pirmąsias 45 minutes įmušė daugiau įvarčių nei kiti varžovai per šio sezono 8 mačus.

12 min. po greitos atakos ties vartininko baudos zona stovėjęs Karimas Benzema sulaukė kamuolio ir stipriu smūgiu kaire koja pasiuntė jį į pustuščius vartus.

Nors „Barcelona“ po šio įvarčio lyg ir atsigavo, po dar vienos greitos atakos rezultatas tapo jau ir 2:0. Galingu smūgiu katalonų vartininką 35 min. nuginklavo urugvajietis Federico Velverde.

Antrame kėlinyje tiek svečiai iš „Barcelona“, tiek ir šeimininkai turėjo po kelias realias progas pasižymėti, tačiau arba gerai žaidė vartininkai, arba gynėjai paskutiniu momentu sugebėdavo atlikti savo darbą.

Kai jau atrodė, kad mačas baigsis 2:0, katalonai įjungė papildomą pavarą ir 83 min. Ferranas Torresas pelnė įvartį į tuščius vartus.

Vis dėlto intrigą nužudė patys „Barcelona“ žaidėjai – jie prasižengė baudos aikštėje ir vaizdo įrašą peržiūrėjęs teisėjas parodė į 11 metrų žymę. Įvartį pelnė pats nukentėjęs Rodrygo.

Madrido futbolininkai, kurie praėjusią gegužę triumfavo UEFA Čempionų lygoje, šį sezoną įvairiose oficialiose rungtynėse nesuklupo nė karto – po sekmadienio mačo jie turi 12 pergalių bei 2 lygiąsias įvairuose turnyruose.

Ispanijos pirmenybėse „Barcelona“ Madrido komandą iš viso nugalėjo 73 kartus, 77 mačus laimėjo „Real“, 35 dvikovos baigėsi taikiai.

Tačiau įskaitant visas varžybas, persvarą, skaičiuojant nuo 1929 metų, dar turi Katalonijos ekipa – 117 pergalių, 105 pralaimėjimai, 62 lygiosios.

Praėjusį sezoną „La Liga“ čempionate komandos pasidalijo po pergalę: Barselonoje 2:1 triumfavo „Real“, o Madride 4:0 – „Barca“.

Čempiono titulą gina Madrido „Real“ klubas. Jis šalies čempionu tapo net 35 kartus. „Barcelona“ triumfavo 26-eriose pirmenybėse.

Sekmadienio Ispanijos čempionato rungtynės

„Real“ – „Barcelona“ 2:0

„Real Betis“ – „Almeria“ 3:1

Vigos „Celta“ – „Real Sociedad“ 1:2

„Espanyol“ – „Real Valladolid“ 1:0

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.