Indonezija ketina nugriauti futbolo stadioną, kuriame žuvo 133 žmonės

Indonezijos futbolo stadionas, kuriame anksčiau šį mėnesį per spūstį žuvo 133 žmonės, bus nugriautas ir atstatytas, antradienį pranešė šalies prezidentas.

„Kanjuruhan“ stadionas buvo atidarytas 2004 metais ir talpina 42 000 žmonių.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
„Kanjuruhan“ stadionas buvo atidarytas 2004 metais ir talpina 42 000 žmonių.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2022, 6:46 PM

„Kanjuruhan“ stadioną Malange nugriausime ir atstatysime pagal FIFA standartus“, – žurnalistams sakė Joko Widodo po susitikimo su FIFA prezidentu Gianni Infantino.

Malango mieste, esančiame Rytų Javoje, spalio 1 dieną įvykusi tragedija, kurią G. Infantino pavadino „viena iš tamsiausių dienų futbolui“, nusinešė ir daugiau kaip 40 vaikų gyvybes.

Pasibaigus šalies futbolo lygos rungtynėms tarp šeimininkų komandos „Arema“ ir jų principinių varžovų „Persebaya Surabaya“, dėl pralaimėjimo įsiutę sirgaliai pradėjo veržtis į aikštę, o policija į sausakimšas tribūnas paleido ašarines dujas, taip išprovokuodama milžinišką spūstį.

J. Widodo teigė, kad stadionas bus pakeistas nauju, „tinkamai įrengtu, užtikrinant žaidėjų bei sirgalių saugumą“.

Tą pačią dieną kalbėjęs FIFA prezidentas pasižadėjo padėti „reformuoti ir pertvarkyti“ Indonezijos futbolą.

„Ką galiu garantuoti visiems Indonezijos žmonėms: FIFA yra čia su jumis, FIFA yra čia, kad liktų, FIFA yra čia, kad dirbtų labai glaudžiai bendradarbiaujant su jūsų vyriausybe, Azijos futbolo konfederacija ir Indonezijos federacija“, – sakė jis.

Pro „Kanjuruhan“ stadiono – atidaryto 2004 metais ir talpinančio 42 000 žmonių – vartus vienu metu galėjo praeiti tik du žmonės, o kai kurie praėjimai katastrofos metu buvo užtverti, pranešė pareigūnai.

Pasak Indonezijos futbolo ekspertų, prie smurtinių incidentų ir spūsčių, nuo praėjusio amžiaus paskutinio dešimtmečio pareikalavusių dešimčių gyvybių, prisidėjo tokie faktoriai kaip prasta ir nusidėvėjusi infrastruktūra, netinkamas procesų valdymas, valandų valandas trunkantis laukimas po rungtynių bandant išeiti iš pasenusių stadionų bei besiliejančios aistruolių emocijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.