Prieš kelionę į Katarą – nerimas Vokietijos rinktinėje dėl legendinio vartininko M. Neuerio sveikatos

Vokietijos futbolo rinktinės vartininko Manuelio Neuerio dalyvavimas artėjančiame pasaulio čempionate Katare – su dideliu klaustuku.

M.Neueris.<br>Imago/Scanpix nuotr.
M.Neueris.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 29, 2022, 12:53 PM

Vokietijos rinktinės vartininkas kovoja su sveikatos bėdomis, dėl kurių praleidžia rungtynes.

„Jei po penkių savaičių jam vis dar skaudės, jis nežais pasaulio čempionate“, – neseniai tiesiai pasakė Miuncheno „Bayern“ treneris Julianas Nagelsmannas.

36 metų Manuelis Neueris daugelį metų buvo nuolatinis Miuncheno „Bayern“ ir Vokietijos rinktinės vartininkas.

Nuo 2009 metų jis rinktinei atstovavo 113 kartų.

2014 metų pasaulio čempionas turėjo būti ir pagrindinis vartininkas šių metų pasaulio čempionate.

Tačiau patyręs futbolininkas pastaruoju metu kovojo su sveikatos problemomis ir, kaip sakė „Bayern“ treneris, jo kelionė į Katarą kelia abejonių.

„Bildos“ žiniomis, M.Neueris per treniruotę prieš rungtynes ​​su Dortmundo „Borussia“ (spalio 8 d. mačas baigėsi lygiosiomis 2:2) patyrė peties traumą.

Vartininkas žaidė nepaisydamas skausmo, o tai, pasak J.Nagelssmano, buvo klaida.

Nuo tada Vokietijos rinktinės kapitonas kovoja su negalavimais, o dar blogiau, kad pastaruoju metu kilo problemų su blauzda.

Dėl to vartininkas praleido penkerias rungtynes, o jį pakeitė Svenas Ulreichas.

M.Neueris pamažu grįžo į treniruotes, tačiau ketvirtadienį aikštėje praleido vos 10 minučių. Vėliau jis individualiai treniravosi su reabilitacijos treneriu Simonu Martinello iš viso tik 27 minutes.

Treneris J.Nagelsmannas yra aiškiai susirūpinęs M.Neuerio sveikata ir pareiškė, kad vartininkui gresia pavojus dalyvauti varžybose dėl pasaulio čempionato.

„Aš ne pranašas. Mes negalime pažvelgti į jo kūno vidų. Nežinome, kada skausmas baigsis. Nežinau, bet labai tikiu, kad jam pavyks kovoti pasaulio čempionate. Darome viską, kad tai įvyktų“, – sakė J.Nagelsmannas.

M.Neueris tikrai praleis artimiausias dvejas „Bayern“ rungtynes. Vokietis nežais šeštadienio bundeslygos rungtynėse su „Mainz“ ir antradienio Čempionų lygos rungtynėse su Milano „Inter“.

„Bild“ žiniomis, vartininkas iki pasaulio čempionato planuoja žaisti su Berlyno „Hertha“ (lapkričio 5 d.) ir Brėmeno „Werder“ (lapkričio 8 d.).

„Tokio pobūdžio traumos reikalauja poilsio. Tai kūno dalis, kuriai reikia poilsio. Pečių traumos dažniausiai būna komplikuotos“, – argumentavo „Bayern“ treneris.

Vokietijos rinktinė pirmas rungtynes ​​Katare žais lapkričio 23 d. su Japonija. Be to, E grupėje Vokietija žais su Ispanija (lapkričio 27 d.) ir Kosta Rika (gruodžio 1 d.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.