Čempionų lygos grupių varžybų skaičiai: galingiausiai žaidė „Bayern“

Į futbolo Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas pateko į keturis Anglijos ir Vokietijos klubus, o grupių varžybose galingiausiai žaidė visas rungtynes laimėjęs Miuncheno „Bayern“.

Miuncheno ekipa dominavo grupių etape.<br>dpa/Scanpix nuotr.
Miuncheno ekipa dominavo grupių etape.<br>dpa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2022, 1:12 PM

Kelialapiai

Į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas pateko septynių šalių komandos. Aštuntfinalyje žais po keturias ekipas iš Vokietijos (Miuncheno „Bayern“, Frankfurto „Eintracht“, Dortmundo „Borussia“, „Leipzig“) ir Anglijos („Liverpool“, Londono „Tottenham Hotspur“, Londono „Chelsea“, Manchester City“), trys – iš Italijos („Napoli“, Milano „Inter“, „Milan“), dvi – iš Portugalijos („Porto“, Lisabonos „Benfica“), po vieną – iš Ispanijos (Madrido „Real“), Prancūzijos (Paryžiaus PSG) ir Belgijos („Club Brugge“).

Anglija per grupių varžybas nepatyrė nuostolių, o Vokietijai šį sezoną atstovavo net penkios komandos. Viena iš jų – Lėverkuzeno „Bayer“ – kelialapio į aštuntfinalį neiškovojo.

Komandos, kurios grupėse užėmė trečiąją vietą, gavo teisę pereiti į Europos lygos turnyrą. Šia teise pasinaudos dvi Ispanijos („Barcelona“, „Sevilla“), po vieną Austrijos („Salzburg“), Italijos (Turino „Juventus“), Nyderlandų (Amsterdamo „Ajax“), Portugalijos (Lisabonos „Sporting“), Ukrainos (Donecko „Šachtar“) ir Vokietijos (Lėverkuzeno „Bayer“) komandą.

Senbuviai

Ispanija šį rudenį grupės varžybose prarado tris komandas – daugiau nei bet kuri kita šalis.

Tačiau Ispanijos čempionas „Real“ į Čempionų lygos aštuntfinalį pateko jau 26-ąjį kartą iš eilės. Tai – geriausias Europos futbolo rezultatas.

15-ąjį sezoną iš eilės aštuntfinalyje žais „Bayern“, 11-ąją sezoną iš eilės – PSG, 10-ąjį– „Manchester City“, 6-ąjį – „Liverpool“.

Tuo tarpu „Eintracht ir „Club Brugge“ aštuntfinalyje rungtyniaus pirmą kartą (skaičiuojant nuo 1992 m., kai buvo įvykdyta Europos turnyrų reforma).

„Club Brugge“ apskritai tapo vos antruoju Belgijos klubu (nuo 1992 m.), kuris pateko į Čempionų lygos aštuntfinalį.

Lyderiai

Visas šešerias rungtynes laimėjo tik C grupės nugalėtojai „Bayern“ futbolininkai. Jie surinko 18 taškų.

Po 15 taškų iškovojo A grupėje žaidę „Napoli“ ir „Liverpool“. Šiedu klubai taškus prarado tik tarpusavio rungtynėse, kuriose po kartą įveikė vienas kitą.

Nė vieno pralaimėjimo nepatyrė ne tik „Bayern“, bet ir „Manchester City“, Lisabonos „Benfica“ bei Paryžiaus PSG. Šios trys komandos po du kartus sužaidė lygiosiomis ir surinko po 14 taškų.

Rezultatyviausiai žaidė „Napoli“ komanda. Ji įmušė 20 įvarčių (vid. 3,33 įvarčio per rungtynes). Galingai puolė „Bayern“ (18 įvarčių), „Liverpool“ (17), „Benfica“ ir PSG (po 16).

Mažiausiai įvarčių praleido „Bayern“ ir „Manchester City“. Į šių komandų vartus kamuolys įskriejo po 2 kartus.

Rekordai

Šio sezono rezultatyvumo ir didžiausios pergalės rekordus pasiekė „Liverpool“ futbolininkai. Jie išvykoje nugalėjo Glazgo „Rangers“ klubą 7:1.

7 įvarčius taip pat įmušė PSG komanda, namie įveikusi Haifos „Makabi“ ekipą 7:2.

Po 6 įvarčius per rungtynes pelnė „Napoli“ (išvykoje įveikė „Ajax“ 6:1) ir „Benfica“ (išvykoje įveikė „Makabi“ 6:1).

Daugiausiai žiūrovų buvo Barselonos „Camp Nou“ stadione, kuriame „Barcelona“ ir Milano „Inter“ rungtynes stebėjo 92302 žmonės.

80 tūkstančių žiūrovų riba taip pat buvo peržengta per „Barcelona“ – „Bayern“ (84016), Dortmundo „Borussia“ – „Sevilla“ (81000) ir „Borussia“ – „Mancester City“ (81000) rungtynes.

Įvarčiai

Rezultatyviausi grupių etapo žaidėjai buvo egiptietis Mohamedas Salahas iš „Liverpool“ ir prancūzas Kylianas Mbappe iš PSG. Jie įmušė po 7 įvarčius.

Po 5 įvarčius įmušė norvegas Erlingas Haalandas iš „Manchester City“, lenkas Robertas Lewandowski iš „Barcelona“ ir iranietis Mehdi Taremi iš „Porto“.

Keturi iš jų toliau kovos dėl Čempionų lygos nugalėtojo ir geriausio sezono snaiperio vardo, o „Barcelona“ ir R.Lewandowski iš svarbiausio žemyno turnyro jau iškrito.

Autsaideriai

Dvi komandos neiškovojo nė taško. Glazgo „Rangers“ ir Plzenio „Viktoria“ pralaimėjo visas rungtynes. Pagal įvarčių skirtumų absoliučiu autsaideriu tapo „Rangers“ (2:22), bet „Viktoria“ rezultatas buvo tik truputį geresnis (5:24).

Nė vienos pergalės taip pat neiškovojo Glazgo „Celtic“ ir „Kobenhavn“. Tačiau „Celtic“ pasiekė dvejas, „Kobenhavn“ – trejas lygiąsias.

„Kobenhavn“ įmušė vos vieną įvartį. Ši komanda dvejas rungtynes baigė rezultatu 0:0 ir pirmą kartą pasižymėjo tik paskutiniame ture, kuriame sužaidė 1:1 su „Borussia“.

Daugiausiai įvarčių praleido „Viktoria“ (24), „Rangers“ (22) ir Haifos „Maccabi“ (21).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.