FIFA prezidentas G. Infantino siūlo per pasaulio čempionato kovas mėnesiui nutraukti karą Ukrainoje

Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) prezidentas Gianni Infantino paragino per 2022 metų pasaulio čempionato kovas Katare nutraukti karą Ukrainoje. Pasaulio futbolo vadovas išreiškė įsitikinimą, kad tai gali būti „pirmasis žingsnis taikos link“.

Gianni Infantino ir Valdimiras Putinas.<br>AFP/Reuters/Sputnik/Scanpix nuotr.
Gianni Infantino ir Valdimiras Putinas.<br>AFP/Reuters/Sputnik/Scanpix nuotr.
FIFA prezidentas Gianni Infantino<br>AFP/Scanpix nuotr.
FIFA prezidentas Gianni Infantino<br>AFP/Scanpix nuotr.
FIFA prezidentas Gianni Infantino<br>AFP/Scanpix nuotr.
FIFA prezidentas Gianni Infantino<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-11-15 15:32

Tai G.Infantino išreiškė kreipdamasis į G-20 viršūnių susitikimo dalyvius, kuris prasidėjo lapkričio 15 dieną Indonezijos Balio saloje, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

FIFA vadovas pabrėžė, kad pasaulio politiniai lyderiai daro įtaką situacijai kare tarp agresorės Rusijos ir Ukrainos, tačiau pačios Rusijos agresijos nesmerkia.

„Mano prašymas visiems jums: pagalvokime apie vieno mėnesio laikinas paliaubas pasaulio futbolo čempionato metu. Arba bent sudarykime sąlygas kai kurių humanitarinių koridorių įgyvendinimui.

Kitą vertus, reikia imtis bet kokių žingsnių, kas galėtų paskatinti dialogo atnaujinimą tarp kariaujančių pusių.

Tai būtų pirmasis žingsnį taikos link. Esate pasaulio lyderiai, turite galimybę daryti įtaką istorijos eigai.

Futbolas ir pasaulio čempionatas jums ir visam pasauliui siūlo unikalią platformą vienybei ir pasaulio taikai“, – G-20 viršūnių susitikime sakė G.Infantino.

2022 m. pasaulio čempionatas vyks lapkričio 20 – gruodžio 18 dienomis aštuoniuose stadionuose ir penkiuose Kataro miestuose – Dohoje, Ar Rayane, Lusailyje, Al Khore ir Al Wakre.

„Futbolas yra jėga, skirta gėriui. Tikėjimas, kad futbolas gali išspręsti pasaulio problemas, nėra paprasčiausias naivumas.

Pagrindinis mūsų tikslas – sporto krypties organizavimas. Kadangi futbolas suartina žmones, o artėjantį pasaulio čempionatą seks ir stebės mažiausiai penki milijardai žmonių, tai gali būti teigiamas postūmis karo nutraukimui.

Rusija surengė 2018 metų FIFA pasaulio futbolo čempionatą, o Ukraina pretenduoja surengti pasaulio čempionatą 2030 metais.

Galbūt 2022-ųjų pasaulio čempionatas tikrai gali būti teigiamu postūmiu karinių problemų sprendimui. Taigi pasinaudokime šia galimybe ir padarykime viską, kad užbaigtume konfliktus“, – oficiali FIFA svetainė cituoja G. Infantino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją